Mis on saientoloogia?

Saientoloogia on väga sügav ja pühendumist nõudev religioon, mille põhiolemus peitub lõpututes vaimsetes otsingutes, mis peaksid purustama tavamaailma kammitsevaid doktriine ja seaduseid, sealjuures pole selle kultuse juures tähtis mitte niivõrd sisseõnnistamine või ristimine, vaid oluliste põhimõtete järgi elamine. Ilma ühtegi viga tegemata!

On plusse, kuid veel rohkem on miinuseid!

Saientoloogias on ülistatav jõuallikas kosmiline elujõud, mis on teooria kohaselt olemas igas indiviidis ja muudab ta piiramatult ja mitte-materiaalselt loominguliseks. Kui eelpool mainitud omadusi saab pidada üldiselt positiivseks ja arendavaks, siis ettevaatlikkust tekitavaid faktoreid on palju rohkem - "ajupesu" meetod, millega liikmeid enda sekka värvatakse, paneb proovile iga ratsionaalse inimese maailmapildi.

Arstiabi keelamine, karm liikmemaks...milleks see kõik?

Saientoloogia järgijad peavad vältima traditsioonilist arstiabi, eriti psühholoogilist nõustamist ning liikmed peavad sekti tegevusse väga kõvasti rahaliselt panustama - maksma kuni 250 000 dollarit niinimetatud "vaimse hiilguse" saavutamiseks vajalike eratundide ja sessioonide eest. Lisaks omandab iga saientoloog varem või hiljem paranoilise suhtumise mitte-liikmete suhtes ja muutub väljakannatamatult kontrollivaks oma lähedaste suhtes. Ehk nagu Tom Cruise'i ja Katie Holmesi purunenud suhte kohta pajatatakse...

Võimatu on väljuda!

Kui keegi otsustab saientoloogide seast eemalduda, siis see niisama lihtsalt läbi ei lähe. Kõik siseringis omandatud teadmised on pühad ja puutumatud ning ringkaitse väga tugev. Eks see ole ka põhjuseks, miks levivad kuuldused, nagu püüaks Katie Holmes paaniliselt end sellest sektist kõrvaldada ning seetõttu end lausa varjul hoida. Teda väga suure tõenäosusega jälitatakse! Ööpäevaringselt!