Jones tõdes hiljutises intervjuus, et on elu jooksul uskumatult palju kogenud, vahendab Mirror. "Ma olen elanud kaua, ma olen näinud palju ja olen kogenud palju."

Nii näiteks ka majas, kus staar praegugi viibib. "Ma sündisin siin ja kasvasin siin. Veetsin siin ka kaks aastat isolatsioonis ja ma arvasin, et asjad olid siis halvasti."

Jones elas lapsena üle tuberkuloosi, mis oli ka põhjus tema kaks aastat kestnud karantiinile. "Ma õppisin, et tervist ei saa iseenesestmõistetavana võtta. Ma teadsin, et saan uuesti terveks, aga ikkagi oli raske. Vaatasin aknast, kuidas teised lapsed mängivad ja ei saanud nendega liituda."

Just siis tegi Jones omale kindla lubaduse. "Mõtlesin, et kui ma terveks saan, siis ei kaeble enam kunagi. Mõtlen alati nii, kui midagi rasket juhtub."

Lapsena suurepärase esinejana kogukonna südameid võitnud Jones hakkas 1952. aastal kurtma, et tunneb pidevalt väsimust. Tänu sellele ta kopsust tuberkuloosi kolle avastatigi. Arstid soovisid Jonesi küll sanatooriumisse saata, kuid ema ei olnud nõus oma poega kodust ära viima. Kohalike ametnike loal või Jones koju paranema jääda. "Mu ema oli suurepärane, ta aitas mind sellest läbi," on muusik hiljem tunnistanud.

Muusik mäletab, et kasutas tühja pudelit, millega põrandale koputades sai ema enda juurde kutsuda. Alguses tundis ta end küll erilisena, kuid aja möödudes hakkas isegi tuppa toodud teleriga igav. Viha ja äng lapses üha kasvasid. "Nägin, kuidas teisel läheb elu ilma minuta edasi. Kohutav oli olla see poiss, kes ei saa õue." Lõpuks hakkas ta oma aega kasutama lauluande lihvimiseks.