Ümbermaailmajahi Lennuk 2,5 miljoni krooni eest ära ostnud TÕNIS ARRO ja tema äripartnerid panevad purjeka lõunameredel ränka raha teenima.

#p2# «Lennuki ost pole tegelikult äriidee. Soetasime jahi tulenevalt soovist ise purjetada. Kuid meie käime merel paaril nädalal aastas. Soojal merel saab jaht käigus olla aasta ringi. Kulude optimeerimiseks pakume ka teistele võimalust Lennuki pardal puhkust veeta. Kui me isegi ühtegi nädalat ei müü, siis oleme lihtsalt raha kokku pannud ja endale laeva ostnud. 2,5 miljonit on aus hind. See purjelaev kestab veel paarkümmend aastat,» räägib AS Fontes Grupi juhatuse esimees Tõnis Arro (41).
Lennukiga opereerimiseks moodustati OÜ Laevaselts Lennuk. Osaühingusse kuulub kümme purjetamisest huvitatud ärimeest.

Ujuv hotell
Jaht lahkub Tallinnast kuu aja pärast. Kapten Kristiina Klausi juhtimisel seilatakse Gran Canariale, kus legendaarne alus juba sel talvel huvireisijaid sõidutama hakkab. Reis Gran Canariale kulgeb vahepeatustega Taanis, Hollandis ja Portugalis. Ühe etapi läbimiseks tuleb huvilisel käia välja 5000 krooni. Lennuki pardale mahub lisaks kaptenile kuus inimest. Pooled neist peaksid oskama purjetada, sest teel ollakse 24 tundi ööpäevas.
«Eestist lendab Gran Canariale puhkama 150 inimest nädalas. Nende hulgas on kindlasti purjetamishuvilisi. Inimene võib osta ainult lennu ning ülejäänud aja Lennuki pardal veeta. Me ei paku hotellimugavusi, kuid võimalus imekauneid merevaateid nautida ja igal õhtul uues sadamas ankrusse heita kaaluvad mugavused üles. Reisisihi otsustavad reisijad koos kapteniga. Jahi rentimine nädalaks koos eestlasest kapteniga maksab 36 000 krooni,» seletab Tõnis Arro. #p3v#
Eestis on hulk seltskondi, kes käivad lõunas purjetamas. Arro usub, et nende seas on inimesi, kes elasid Lennuki ümbermaailmareisi-le innukalt kaasa. Nüüd on neil võimalik ise selle pardal merd künda.

Paremat puhkust pole
«Ma olen Vahemerel purjetamas käinud ja võin kinnitada, et paremat puhkust pole olemas. See on palju rohkem fun, kui kümme päeva Vaiksel ookeanil seilata. Vahemere sadamad asuvad praktiliselt kesklinnas, nii et linnamelu saab nautida otse purjeka pardalt,» kiidab Arro.
Aprillis algavaks purjetamishooajaks sõidab Lennuk Lõuna-Hispaaniasse. Järgmisel talvel kavatsevad omanikud aga aluse Kariibi merele viia.