"Mul leiti täiesti juhuslikult peast pallike, kui mitte öelda kasvaja," tunnistas Mägi. "Õnneks mitte halvaloomuline. Meie Tartu Ülikooli rektor härra Toomas Asser oli tollal neurokirurg, võttis peast ära."

Operatsioon oli eelmise aasta septembris. Ta oli viis-kuus päeva haiglas ning siis sai koju. "Olid ilusad ilmad, see vananaiste suvi. Läksin metsa ja see metsaskäik jääb elu lõpuni meelde. Nägin teistsuguseid värve, tajusin sügavust rohkem kui kunagi varem," rääkis Mägi ja märkis, et sai aru, et tema jaoks maailm pole kolmemõõtmeline, vaid nelja. Pikkus, kõrgus, laius ning ka sügavus.

Taastusravi ajal ammutas ta tuge ka klassikalisest muusikast, näiteks kuulas palju Bachi. Mägi märkis, et muusika ei peagi olema üdini positiivne, selle juurde käib ka kurbus. Ta viitas, et taastusravi seostub talle just muusika ja looduses käimisega. Just seetõttu teeb talle haiget, kui loeb, kuidas kuskil näiteks metsa metsikult maha võetakse, nii üldiselt keskkonda kahjustatakse.

"Plekktrummi" saatejuht Joonas Hellerma küsis sedagi, mis on Mägi jaoks praegu kõige olulisem, mis talle sooja annab. "Mu enda pere. Olen pereinimene," sõnas Mägi koheselt.