Peale Hinrikuse koondamist on ETVs ärevad ajad, majas toimuv on äratanud suurt huvi ka avalikkuses. Seetõttu küsis üks inimene ringhäälingunõukogu esimees Rein Veidemannilt sotsiaalmeedias, mida tema Hinrikuse koondamisest arvas.

Veidemann ütles, et kui tema kritiseeris suvel Aktuaalse Kaamera saatejuhtide intervjueerimisstiili, võeti seda nõukogu esimehe räige sekkumisena toimetuse töösse ning talle tuletati meelde, et tal saab olla vaid ringhäälingunõukogu arvamus ja see kujundatakse nõukogu istungitel.

Järgnes vestlus, milles osales hulk inimesi. Mõne aja pärast sekkus sinna ka Kaljuste. "Käsuliinid ja juriidika peab olema ikka väga keeruline pidur ja ambivalentse täis lugemine, et lugupeetud kirjandusteadlane ei saa anda lihtsat ja selget vastust küsimusele: "Tere, Rein, mida arvad sina kui ERR nõukogu esimees Kadri Hindrikusega toimunust?"," kritiseeris Kaljuste Veidemanni.

Veidemann vastas Kaljustele, et tal on kahju, et Hinrikus ei võtnud vastu pakkumist asuda ERRis teisele töökohale. Veidemann meenutas, kuidas ka tema pidi Tallinna Ülikoolis koondamisi üle elama.

"Olen näinud lähedalt koondamisi ilma igasuguse alternatiiviga. Kolm aastat tagasi Tallinna Ülikoolis käivitunud struktuuri- ja õppekavade reform viis kümnete inimeste, minu kolleegide koondamiseni. Mitmed eilsed professorid jätkavad täna dotsentide või lektoritena, sest professuure suleti. Mulle endalegi ei paistnud minu ainetele kohta muudetud õppekavas ja koondamiskirves oli minugi pea kohal, mida teades uurisin juba aegsalt võimalust emeriteeruda," kirjutas Veidemann.

"Aga tõeline koondamiskirves raius alles hiljaaegu Eesti Meedias, sh Postimehes. Nii et laastud (st inimesed ) lendasid laias kaares. Ma ei ole näinud kusagil tõusvat protestilainet, et kuidas siis niimoodi - meie juhtiv ajakirjandusväljaanne ja selliselt käitutakse töötajatega. Uue omaniku tulekuga oli isegi juhus, kus töötaja lasti lahti nii, et ta ei saanud oma asjugi kokku korjata. Mart Kadastik - ise nüüd Postimehe persona non grata - võib rääkida, mis juhtus tema mitme kolleegi ja alluvaga pärast omaniku vahetust," lisas Veidemann.

Kaljustet Veidemanni vastus ei rahuldanud. Küsimuse vastus on ju tuntud poliitiline žanr - targutus. Lisada võiks ju veel, et - inimene, see ei kõla enam uhkelt," teatas Kaljuste.