Dirigent Tõnu Kaljuste ja ETV uudisteankru Kadri Hinrikuse sügisel ilmsiks tulnud suhe on liikunud tasahilju uuele tasandile — paar on tänaseks kokku kolinud ja võttis uue aasta vastu päikeselisel Lanzarotel!

Uudis Tõnu Kaljuste (57) ja tema Draamateatri näitlejast abikaasa Ülle Kaljuste (53) lahkuminekust ning mehe uuest armastatust Kadri Hinrikusest (40) rabas mullu septembris nende sõpruskondi justkui välk selgest taevast — keegi mainitud kolmikust ei ole tegelikult kunagi oma kodustel ja eraelulistel teemadel ka sügavuti peatunud. 

Kõrvalseisjatele paistis Tõnust seitseteist aastat noorem Kadri olevat siiski üsna rõhutud seisus. Elu oma keerdkäikudes! Kadri pidas talle juba ennatlikult omistatud abielulõhkuja tiitlit igal juhul ebaõiglaseks ja kinnitas oma kolleegidele «Aktuaalsest kaamerast», et kui nemad Tõnuga teineteise leidsid, elasid Kaljusted juba lahus…

{poolik}

Kui toona avaldas Kadri, et neil Tõnuga on kummalgi oma kodu, nad ei ole reaalselt koos ja elavad eraldi, siis tänaseks on paar lähikondsete sõnul leivad ühte kappi pannud. Mõne nädala eest jäid Kadri ja Tõnu silma ka nii mõnelegi Kanaaridel puhanule, kui teiste seas naasid Lanzarotelt. Sellel Hispaania koosseisu kuuluval jumalikul oaasil, troopilisel saarel Aafrika ranniku lähedal veetsid Kadri ja Tõnu segamatus rahus nii jõulupühad kui ka tervitasid meeleolukalt uut aastat. 

Armumine tööpostil

Suhte ilmsikstuleku järel vaid Kroonikas teemal pikemalt peatudes leidis Kadri, et paljudel inimestel on kriitiliselt kõrgesti arenenud omandiinstinkt! «Armastatakse väga enda omaks pidada küll maad, küll metsa, maja, raha, last, naist või meest,» filosofeeris ta. «Ma arvan, et ühtegi inimest ei saa päriselt omada. Me ei saa kellegi kohta öelda: ta kuulub mulle. Inimese sees on tema vaba valik, vaba tahe, südametunnistus, omad igatsused ja valud.»

Kui sügisel kumas naise kommentaaris ehk veel teatav annus ebaselgust, mis saab tärganud suhtest Tõnuga, siis nüüd jääb Kadri teemal diskreetseks. Ta ei jaga muljeid oma hiljutisest ühisest reisist ega räägi ka kokkukolimisest. Teine osapool jääb tabamatuks.

Nii nagu see on paljudel puhkudel, võib ka Kadri ja Tõnu äratundmist teineteise suhtes nimetada armumiseks tööpostil. Mullu kevadel tegi Kadri saatesse «Osoon» Tõnuga intervjuu Naissaarel, kus Tõnu eestvedamisel mõne aasta eest sai valmis Omari küün kontsertide korraldamiseks. Süütut sümpaatiat märgatud saatejuhi ja dirigendi vahel juba siis — see ei olnud Kadrile esimene teleintervjuu Tõnuga.

Sel ajal oli Kadri siiski veel väidetavalt koos ETV endise juhi ja filmimehe Ilmar Raagiga, kellega ta olnud lausa kihlatud. Ent juhtus nii, et Kadrit nähti pärast «Osooni» intervjuud aina enam pigem Tõnuga — ülisoojal suvel kordi mehe kiirpaadiga merele minemas.

Ülle kaunim kui eales varem!

Kolmkümmend aastat abielus olnud Kaljusteid lähemalt tundvad inimesed arvavad, et Ülle ja Tõnu, kes tutvusid omal ajal Glehni lossis konservatooriumi lõpupeol, kasvasid lihtsalt lahku. Mõlemad on olnud oma tänaseks täisikka sirgunud poja kõrvalt tööle pühendunud inimesed. Ülle on mõista andnud, et kuigi ta on proovinud, ei ole ta erasekretäri tüüpi naine, kes võiks oma mehe karjääri nimel enda omast loobuda.

«Mingi aeg isegi püüdsin, aga kui surud alla seda, mida tahad teha, lähed totaalselt lollakaks kätte. Mulle meeldib minu töö,» on näitlejanna Eesti Naisele avaldanud.

Ülle Kaljuste tuttavate sõnul pole ta kunagi olnud ka naine, kes esitaks avalikke nutulaule. Oma mehe ja Kadri Hinrikuse suhte ilmnemisel soovitas ta ilmselge rahuga pärida selgitust ennekõike ikkagi Tõnult.

Lahkuminek Tõnust olla teatriringkondade sõnul aga Üllele isegi hästi mõjunud. Naine võttis oma kakskümmend kilo alla ja näeb endisest veelgi kaunim välja!