"Vaatasin televiisorist filmi "Päevad, mis ajasid segadusse". Mind ajas see film segadusse selles mõttes, et ma ei näinud seal ühtegi asja (peale selle piipari, mida seal korraks näitas), mis oleksid kuidagi olnud iseloomulikud 1990-ndatele," kirjutab Trubetsky.

"Selliseid tüüpe nagu seal filmis olid, ei näinud ma 1990-ndatel mitte ühtegi korda. Olid küll mingid tüübid, kellel oli nokamüts tagurpidi peas, aga need olid pigem erandlikud. 1990-ndatele olid iseloomulikud näiteks kantpead, keda filmis näha ei olnud. Filmis kujutatakse ilmselgelt rullnokki, kes tekkisid umbes 2005. See sõna ilmus Wikipediasse 2007."

Trubetsky nendib, et elu pahupooled näivad olevat linateose ekslikult läbiv teema. "Filmis näidatakse selgesti ühiskonna allakäiku: pidev alkoholism, narkomaania ja nõme olemine. 1990-ndatel aga läks kõik ülesmäge, õhkkond oli pigem lootusrikas. Ühiskonna märgatav allakäik algas ca millenniumivahetusest. Seega tasub väita, et film räägib 2000-ndendate teisest poolest, siis loksub kõik paika (lühikese piipari koha võib välja lõigata). Filmis kujutatud tüpaaži nägin viimati ka eelmisel suvel, nii et pigem on nad iseloomulikud aastale 2016, kui 1996."