"Tundub nagu see oleks sajandi sündmus. Kui ma oleksin astunud IRLi, vaevalt sellest nii palju oleks kirjutatud," ütleb Trubetsky Publikule.

Ta nendib, et päev on olnud tema jaoks psüühiliselt väsitav, kuid oma otsust ta ei kahetse. Keskerakonna juhi Edgar Savisaarega pole Trubetsky enda sõnul veel rääkinud. Ta ütleb Savisaare kohta: "Olen aastaid lugenud Savisaare kohta sõimu, see on 100% põhjendamatu. See laim ja möla, mida temast kirjutatakse, teeb ta veelgi sümpaatsemaks."

"Astun, kuhu tahan"

Trubetsky räägib, et ta on saanud vanadelt sõpradelt ja tuttavatelt palju toetavaid kirju. "Üllatav, et välja on ilmunud sõbrad, kellest pole ammu midagi kuulnud ja kes mu otsust kiidavad."

Muusik tunnistab, et enne Keskerakonda astumist oli tal hirm, mida liitumine tema imagoga teeb. "Veidike ikka kartsin, aga see negatiivsus kommentaariumis on ette aimatav. Pole midagi parata. Ma võin astuda sellesse erakonda, kuhu ise tahan."

Trubetsky tunnistab, et on ise käinud kogu elu jooksul vaid ühe korra valimas. "Kandideerisin siis Rohelistes ja hääletasin iseenda poolt."

Mis on Trubetsky sõnum?

Kui uurida, mis sõnumit soovib värske Keskerakonna liige inimestele edastada, kostab mees: "Tuleb välja öelda seda, mida tahad ja vähem mõelda selle peale, mida teised mõtlevad."

Trubetsky nendib, et päev on olnud tema jaoks psüühiliselt väsitav, kuid oma otsust ta ei kahetse.

Kas Trubetsky uinub täna õhtul kerge südamega? "Tundub küll. Aga pidevad telefonikõned ja intervjuud on mind väga väsitanud. Sellist tähelepanu ma ei oodanud... Aga jah... Täna uinun ma kerge südamega."