Teleseepide meister Toomas Kirss ei pidanud lubadust minna tegema DNA-testi, mille tulemus oleks toonud selgust aastaid kestnud isadusvaidlusse. Kirsi väidetava poja, seitsmeaastase Christian Danver Remy ema Christina on mehe isaduses veendunud ning lubab tõe jalule seada.

“See protsess on mõttetult pikale veninud,” laiutab Christina oma akvamariinsiniseks värvitud küüntega käsi. “Minu jaoks on asi muutunud põhimõtte küsimuseks. Ma tahan, et Kirss tunnistaks oma tegu, alimendid on teisejärgulise tähtsusega.”

Christina on juba aastaid proovinud Kirssi DNA-testi tegema saada. Tulutult. Seetõttu oli ta sunnitud isaduse tuvastamiseks ja alimentide väljanõudmiseks kohtu poole pöörduma. Kirssi esindav advokaat Nigul Saar kinnitas mõned nädalad tagasi toimunud istungil, et tema klient on testiga nõus.

Kokkulepitud päeval olid Christina ja Christian analüüsi tegemiseks valmis, kuid Kirss jättis tulemata.

“Kui ta kardab verd anda, siis tulgu lihtsalt sülitagu, süljest saab kah proovi võtta. Nüüd määrab kohtunik paari nädala jooksul uue testiaja. Kui Kirss ka siis kohale ei tule, jääb asi kohtu otsustada. Ma ei tea, millele ta loodab. Mina pole Kirsiga suhelnud, mu advokaadi kõne peale viskas ta toru hargile,” räägib Christina.

DNA-test maksab 4500 krooni. Christina sõnul maksis ta selle kinni. Summa on deponeeritud ning kui Kirss protsessi kaotab, tuleb tal see koos ülejäänud kohtukuludega katta.

Christina ütleb, et pole pojaga tema isa teemal veel rääkinud. “Christian on piisavalt delikaatne, et mitte ise küsida. Eks ma ükskord pean temaga vestlema, võtan praegu hoogu. Õnneks pole Christian mõistust isalt pärinud, ta on nutikas poiss ning saab oma vanuse kohta maailma asjadest hästi aru,” lausub Christina.

Christinat häirib, et ajakirjanduses on väidetud, nagu tahaks ta Kirssi Christianile isaks. “Sellist isa ei soovi ma oma lapsele mitte mingi hinna eest, asi on lihtsalt põhimõttes. Kirsi väide, et ma valisin tema oma lapse väidetavaks isaks, et ajakirjandusse pääseda, on naeruväärne.”

Christina sõnul suhtub ta tekkinud olukorda rahulikult ning on üle pika aja taas õnnelik. Noore daami silmad paneb särama elukaaslane Neil, kellega tal on kindel suhe. Christina ja Neil on ammused tuttavad, kuid noormees oli vahepeal kaua ära.

“Ma olen õnnelik ja soovin, et see jama kiiremini lõpeks. Kuid kuna asi on nii pikalt käinud, siis pole mõtet seda pooleli jätta. Ma lähen lõpuni välja,” lubab Christina.

Christina on kaljukindlalt veendunud, et Kirss on Christiani isa, veendumusele lisab kindlust mehe käitumine. Noor daam tunneb end koos elukaaslase Neiliga õnnelikuna ning loodab, et kohtuasi jõuab peatselt lõpule.

Christina ja Toomas kohtusid 1992. aastal. Režissöör Kirss kutsus neiu Vahur Kersna juhitud telesaatesse “JAH! show”. Aasta hiljem 7. augustil sündis Christinal poeg, kes sai nimeks Christian Danver Remy. Kirss olevat naisele beebiasjade ostmiseks 3000 krooni andnud, kuid poega omaks ei tunnista.