Kirss selgitas laupäevalehes LP, et näitlejatel ei ole mingit õigust inimestelt nõuda, et nad kodus püsiksid. "Saan aru, et meil ongi üks näitlejate seltskond, kes ühel hetkel teatab, et kolli ei ole kapis, teisel hetkel üritab olla suunanäitaja, mainekujundaja ja arvamusliider," kommenteerib Kirss.

"Kui mõtlen nendele inimestele, kes on praegu sundsituatsioonis – meie toredad müüjad ja kassapidajad, tänu kellele saan osta poest omale toidu. Samuti bussijuhid ja toidukullerid, politseinikud… Miks te nende peale karjute?" pahandab Kirss.

"Sina, näitleja, oled kodus, sa ei pea teatris mängima ega proove tegema. Sa loed raamatuid, saad riigilt palka ning siis lähed ja karjud: „Kurat, püsi kodus!” Praegu ei peaks olema mitte kurat kodus, vaid hoopis jumal. See oli väga-väga piinlik. Inimesel, kes sellise kampaania peale tuli, on pehmelt öeldes ajupeetus. Saan aru, et meil ongi üks näitlejate seltskond, kes ühel hetkel teatab, et kolli ei ole kapis, teisel hetkel üritab olla suunanäitaja, mainekujundaja ja arvamusliider. Tsiteeriksin siinkohal Ain Lutseppa, kes ütles: „Aga kes ma nüüd siis enda arust olen? Ma olen 50 aastat rääkinud laval võõraid mõtteid.” Ilusti öeldud," räägib Toomas Kirss.