Kirss rääkis "Ringvaates", et Ott ise oleks oma sünnipäeva tähistanud ilmselt šampusega. "Ma arvan millegipärast, et võib-olla oma õe perega. Teine asi, kuidas ta tavaliselt tegi, ta sõitis ära. Sel päeval, kui tal oli sünnipäev, ta lülitas telefoni välja," arutles Kirss. "Otil oli see komme, et ta lülitas telefoni välja, ei võtnud vastu ja oli tavaliselt siis kuskile ära sõitnud."

Kirss tunnistab, et Ott oli väga töökas inimene. "See jutt, et ta oli üksik ja kibestunud... no, Urmas Ott ei olnud üksik. Ma tean mingeid asju, mida ma austusest Urmase vastu ei räägi, aga see on kaugel sellest."

Ka juttu jagus Otiga kauemaks. "Ta võis helistada sulle öösel kell kaks. Sa rääkisid temaga täiesti lõputult mingi tund kuni kaks. Ta ei olnud see pilt, mida eile üritati meile serveerida."

Kirss leiab, et kui Ott oleks mingil põhjusel televisioonis töö pooleli jätnud, siis oleks temast saanud suurepärane kirjanik. "Ta oli nii palju aus inimene, et ta ei oleks poliitikasse läinud, aga temast oleks saanud kirjanik," arutleb režissöör, et võib-olla jäid eestlased hoopis heast kirjanikust ilma.

Olenemata pingutustest on Kirsi sõnul kindel see, et teist samade küsimuste ja olekuga ajakirjanikku enam tulla ei saa. "See ei ole see, et võtad Urmas Oti pintsaku, paned selle kellelegi selga, kammid juuksed nagu Urmas Otil ja võtad selle Urmas Oti raamatu ja esitad sealt neid samu küsimusi. Ei tule teist Otti, ei tule teist koopiat. Siin ongi see, et teda ei saagi analüüsida. Ta tegi alati oma intervjuu nii ära, et kui see saatekülaline sealt tooli pealt tõusis ja ära läks, siis ta oli õnnelik."

Ott suri 2008. aastal, 17. oktoobril, pärast leukeemia raviks tehtud luuüdi siirdamist müokardi infarkti.