Kehra tüdruk KARMEN PEDARU on teinud kiire lennu modellindusmaailma absoluutsesse tippu. Tema elus annavad majanduskriisi asemel tooni jõudsalt kosuv pangaarve ning ühised peod Paris Hiltoni, Leonardo Di Caprio ja teiste superstaaridega.

Karmen Pedaru (18) asub hetkel maailma tippmodellide edetabelis kõrgel 37. kohal, jagades samal ajal ukrainlanna Alyona Osmanovaga esikohta tippmoeshowdel enim üles astuvate modellide pingereas. Karmen oli kõigest viisteist, kui modellikütt Margit Jõgger ta Draamateatris garderoobisabast avastas. Kümme päeva hiljem oli Karmenil esimene fotosessioon Indias Teen Vogue'ile.
Tänaseks on Karmen teinud töid tippklassi tegijatele ja osalenud mainekatel moeshow'del, nagu YSL, Prada, Galliano, Gucci, Stella McCartney, Dior, Louis Vuitton ja Chanel. Lisaks peab kuulsa laulja Paul McCartney moeloojast tütar Stella McCartney teda koguni oma lemmikmodelliks. Uurisime, kuidas on Karmenil vahepeal New Yorgis elu läinud.

Elad praegu New Yorgis. Kuidas jõulud veetsid?
Tulin Eestisse ja veetsin need koos perega.
#end#
Mismoodi sa uue aasta vastu võtsid? Uueks aastaks sõitsin koos sõbraga Egiptusesse puhkama.
 
Kui palju sa aasta jooksul puhata jõuad ja kuhu tavaliselt minema kipud? Kui tekib vaba hetk, siis lähen alati kuskile sooja. Kõige lähemal on mulle Miami.
 
Elad sa New Yorgis üksi või jagad teiste modellidega korterit?
Mul on täiesti oma korter, kus saan olla üksi ja teha, mida iganes tahan.
 
Sinust sai väga vara iseseisev neiu. Kui kiiresti sa vanematest eemale kolimisega harjusid?
Iseseisvumisega harjusin väga kiirelt. Aga kui päris enda korteri sain, siis oli küll veitsa imelik. Harjumatu oli olla täiesti omaette ja teha, mida iganes ma tahan. Äärmiselt imelik tunne tekkis ka mööblit sinna sisse ostes. Nüüdseks naudin seda kõike täiega.
 
Sinul kui tõusval supermodellil on väga tempokas elurütm. Kes sul kodus koristab, nõusid peseb ja süüa teeb?
Alati koristan ise ja nõusid peseb nõudepesumasin. Tegelikult nende nõudega eriti probleemi polegi, kuna ma ei kokka ja kodus väga ei söö. Mõnikord valmistan pastat või midagi lihtsat, aga parema meelega lähen ma lihtsalt sõpradega välja sööma.
 
Külmkapp on sul siis tühi? Külmkapi sisu koosneb põhiliselt hommikusöögist ja mingitest väiksematest snäkkidest. Tegelikult oskan ma süüa teha küll, aga mul pole aega ega tahtmist.
 
Mis su lemmiksöök on?
Lemmikuks pean grillitud lõhet.
 
Mida eesti toitudest enim igatsed? Igatsen kartuleid hakklihakastmes ja... Mu vanaema tegi marineeritud silku ja pani hapukoore sisse, millele lisas veel tomateid. Vot neid igatsen ma kogu aeg.
 
On sul New Yorgis palju sõpru ja kas enamik neist tegeleb samuti modellindusega?
Mul on siin palju tuttavaid ja on ka paar parimat sõpra. Nende hulgas leidub hulgaliselt modelle, aga siiski eelistan ma vahepeal inimesi ka väljastpoolt seda äri. Ei suuda ju kogu aeg seal sees elada.
 
Kuidas boyfriendiga lood on? Oled kellegi leidnud? Boyfriend on, aga tema ei kuulu avalikustamisele.
 
Millistel meestel su pilk tavaliselt peatub?
Meeldivad rohkem sellised tõmmud ja mustanahalised ja sportlased.
Millised mehed kohe üldse ei meeldi? Absoluutselt ei meeldi hoolimatud, rumalad ja egoistlikud mehed.
 
Kui tihti sa pidutsed ja kas eelistad staariderohkeid VIP-ööklubisid?
Pidutsen päris tihti ja kõik klubid või peod, kus käin, on tavaliselt kuulsustest pungil.
 
Kas nendesse klubidesse pääseb ainult tutvustega?
No klubidesse saab sisse ka PR-inimestega, nendega, kellega modellid tavaliselt väljas käivad. Ma tean ka paljude nende klubide omanikke, nii et mingisuguseid probleeme mul sissesaamisega õnneks olnud pole.
 
Milliste maailmakuulsustega oled koos pidu pannud?
Klubides olen koos olnud näiteks Paris Hiltoni, Leonardo Di Caprio ja teistega. Ühesõnaga nendega, kes tuntud kui kõvad peoloomad.
 
Kellega sa kuulsustest igapäevaselt suhtled?
Vaat see on väga isiklik teema.
Kas majanduskriis annab ka moemaailmas tunda? Tunda annab majanduskriis ainult keskklassi moemajadele ja neile, kes alles alustavad. Kasutatakse samu modelle ega võeta isegi uusi modelle enam sellepärast sisse. Minul pole majanduskriisiga mingit pistmist olnud. Tippdisainerid elavad ikka nii nagu enne.
Tööd on sul palju? Oi, tööd on mul väga palju!
 
Kuidas su päevad tavaliselt välja näevad? Tavaline päev, kui pildistamised on, siis 6.30 ärkan üles ja stuudios pean olema juba kell kaheksa. Pildistamine lõpeb kusagil kuue-seitsme ajal õhtul.
 
Kust sa pikaks päevaks energiat ammutad?
Kui ma terve päeva töötan, ega siis kusagilt energiat ei saagi. Mõtlen lihtsalt headele asjadele. Lihtsamaks teeb asja ka see, et tunnen juba neid inimesi, kellega töötan. Nendega saab rääkida ja nalja teha.
Oled sa kunagi mõnest tööst ära öelnud?
Olen töödest ära öelnud küll. Tavaliselt ütleb mu booker, mis mind ees ootab. Alati küsin, kes on fotograaf või stilist ja kui need ei ole väga tegijad ja ma tahan lihtsalt puhata, siis ma ütlengi tööst ära.
Millises show's või reklaamis sa kunagi ei osaleks? Ma töötan ainult tippinimestega. Mul pole seda probleemigi, et ei taha selles või teises show's olla. Kõik show'd, mida teen, on head ja sama on ka reklaamidega.
 
Räägitakse, et su hüüdnimi on Carmen with K.
Paar meikijat on öelnud Carmen with K, aga üldiselt mind nii ei kutsuta.  
Kas sa Carmen Kassi tunned?
Carmenit ma ei tunne, aga paar aastat tagasi rääkisime ühel show'l juttu. Kuid ma ei mäleta isegi, millest.
 
Mis tunne on olla maailma modellide pingereas 37. kohal?
Ma tunnen ennast ikka samasugusena nagu enne, kui ma polnud seal pingereas. Võib-olla on see veidikene andud juurde uhkustunnet, aga ainult natukene.
 
Mis on seni olnud sulle kõige põnevam ja üllatavam elamus modellinduses?
2008. aasta oli mulle kõige parem aasta ja kohe kindlasti jäävad igavesti meelde need mälestused. Suurim saavutus oli kindlasti see, et ma sellesse pingeritta sain.
 
Kellega koos töötamisest unistad?
Ma ei unista, et töötaks mingi kindla isikuga. Ma lihtsalt loodan, et inimestega, kellega ma töötan, on mul hea töötada. See teeb pildistamised väga palju lihtsamaks.  
 
 
 
 
Kehra plika tähelend Nimi: Karmen Pedaru
Vanus: 18
Pikkus: 178
Loomulik juustevärv: tumeblond
Silmavärv: roheline
Jalanumber: 40-41
Kodulinn: Kehra
Praegune elukoht: New York
Visiidid Eestisse: keskmiselt kaks korda aastas
Peamised ilunipid: hea uni ja vähene meik
Tähtsaimad saavutus: 37. koht maailma tippmodellide edetabelis ja Dolce&Gabbana ülemaailmne reklaamikampaania.
Elu esimene töö: fotoseeria Indias Teen Vogue´ile aastal 2005
Tuntumad moeshowd: YSL, Prada, Galliano, Gucci, Stella McCartney, Dior, Louis Vuitton, Chanel
Modellitöö plussid: reisimine, kopsakad palgad ja moeetendustelt tasuta saadud rõivad