1. Maire Aunaste
ETV saatejuht tabati 2004. aasta septembris napsusena autoroolist. Aunaste tunnistas hiljem, et jõi veini ning asus liiga vara autot juhtima.
2. Märt Avandi
Näitleja Märt Avandi tabati jääknähtudega autoroolist 2013. aasta suvel. Kahetsev Avandi süüd ei eitanud ja tema sõnul olid jääknähud minimaalselt üle piiri. Mees oli eelmisel õhtul napsutanud, maganud korralikult ja söönud ning ei tulnud selle pealegi, et sõita ei või.
3. Henry Kõrvits ehk Genka
Räppar jäi Pärnus politseile purjuspäi vahele 2006. aasta juulis. Genkal tuvastati alkoholijoove ja tegu ei olnud jääknähtudega.
4. Andrus Värnik
2010. aasta kevadel tuvastati autoroolis olnud maailmameistril 1,5-promilline joove. Juhtunu asjus algatati väärteomenetlus ning Värnik jäi pooleks aastaks ilma autojuhiloast.
5. Igor Gräzin
Tartu politsei tabas 2003. aasta veebruaris tuntud poliitiku Igor Gräzini alkoholijoobes autoroolis ja vereproovi tulemused kinnitasid poliitikul 3,84-promillise joobe. Nii kõrge joobega inimese autoroolist tabamine on üsna haruldane ning kolme ja poole promilline joove on ekspertide sõnul juba eluohtlik.
6. Kati Saara Vatmann
Teatavasti algab joobes juhi suhtes menetlus 1,5 promillist. Kirjaneitsi Vatmann tabati 2011. aasta suvehommikul purjus peaga autoroolist ja naise sõnul oli joove piisav, et kriminaalasja alustada.
7. Kerttu Rakke
2011. aasta suvel jäi lennujaama sõites politseile vahele purjuspäi rooli istunud kirjanik Kerttu Rakke, kelle autos viibis tabamise hetkel ka laps.
8. Egon Nuter
Näitleja Egon Nuter jäi 2003. aasta talvel vahele purjuspäi autot juhtides. Joobeks mõõdeti varahommikul kinni peetud mehel 1,72 promilli.
9. Jaanus Raidal
1999. aasta sügisel tabas politsei purjuspäi oma Mercedese roolist poliitik Jaanus Raidali, kellel politseinikud mõõtsid joobeks 1,36 promilli. Kümme aastat hiljem tabati Raidal taas napsusena roolist.
10. Paavo Järvi
USA politsei pidas 2009. kevadel kinni dirigent Paavo Järvi, kes oli autot juhtides alkoholijoobes. Järvi peeti kinni pärast seda, kui mees oli valgusfoori taga maha maganud mitu tulede vahetust. Võimuesindaja tundis Järvi juures alkoholi lõhna ning dirigent ei suutnud läbida kainustesti.
11. Tanel Padar
2007. aasta suve varahommikul võeti joobunudpäi Eesti tipprokkar rooli tagant maha. Padar kahetses hiljem juhtunut väga ning tunnistas, et oli piisavalt purjus, et mitte kõike mäletada.
12. Indrek Sei
1999. aastal tabati endine olümpiaujuja roolist 2,13 promillise joobega ning teo tõttu algatati ka kriminaalasi. Mees väitis, et jõi enne rooli istumist vaid neli õlut ja tegi rooli istumisega enda elu suurima vea.
13. Andres Raid
2016. kevadel, kui politsei tegi üle Eesti ja ka Tallinnas Viljandi maanteel puhumisreidi, tabati jääknähtudega ka tuntud teleajakirjanik Andres Raid. Mehe joove ei osutunud suureks ning ta võis oma teekonda natukene peale ootamist jätkata, ent trahvi sai ta siiski
14. Vicky Korju
Mullu novembris tegi Keilas avari Nissan X-trail maastur, mis mõlkis kõigepealt tee äärde pargitud sõidukit Renault ning kaotas ise seejärel juhitavuse ning paiskus külili. Autoroolis oli mõne aasta eest kaks hooaega TV3s jooksunud jahi- ja kokandussaate “Victoria püssi ja panniga” saatejuht ning eksmiss Cathy Tullkvisti (Korju) kaksikõde Vicky Korju, kes saate tegemise ajal kandis nime Victoria Tauts. Naisel tuvastati kriminaalne joove ning ta viidi arestikambrisse.
15. Carmen Mikiver
Tuntud näitlejanna Carmen Mikiver mõisteti möödunu aastal alguses juba teistkordselt süüdi joobes autojuhtimises. Mikiver tabati oma Volvo roolist joobes möödunud aasta 24. novembri varahommikul Pärnumaal Audru vallas, mil naine ei olnud võimeline autot juhtima ning sõitis kõigepealt vastassuunavööndisse ning seejärel teelt välja. Ekspertiisi käigus tuvastati tal 2,38-promilline alkoholijoove, mis kategoriseerub joobeastmete skaalal kõrgemaks keskmiseks.
16. Jan Uuspõld
2009. aasta lõpul sai näitleja Jan Uuspõld purjussõidu eest kopsaka trahvi. Viru maakohus mõistis mehe kriminaalkorras süüdi ja näitleja pidi oma kukrut eriti krõbeda summa võrra tühjendama.
17. Kalev Kallo
22. juulil 1999. aastal tegi poliitik Kalev Kallo Tõnismäel ajalugu — 3,43-promillises joobes Kallo jõudis Pärnu maantee kesklinna poolses otsas ära mõlkida neli autot.
18. Sõnajalad
25. septembril 2013 pidas Saaremaal Kuressaares politsei kinni Siiri ja Viivi Sõnajala, kes juhtisid autot purjuspäi. Ühel naisel tuvastati alkoholi tarvitamine tõendusliku alkomeetriga ning teisel tehti joobe tuvastamiseks ekspertiis haiglas.
19. Dmitri Dmitrjev
Möödunu aasta alguses istus riigikogu liige Dmitri Dmitrijev Keskerakonna fraktsiooni tööseminaril purjus peaga autorooli ja sõitis teelt välja. Ööl vastu 6. jaanuari sattus Siret Kotkale ligi tikkunud Dmitrijev kähmlusesse oma fraktsioonikaaslase Martin Repinskiga. Mõned tunnid hiljem istus mees saunalina väel autorooli ning kihutas teelt välja vastu kände põrutas. Prokuratuuri sõnul oli Dmitrijev kriminaalses joobes.
20. Juhan Aare
12. juunil 2005 tabati Juhan Aare Rakveres autoroolist alkoholijoobega 0,58 promilli. Enda sõnul oli ta enne rooli istumist võtnud 2 supilusikatäit ženšennitooniku, mille alkoholisisaldus on 18 protsenti. Psühhiaatri ja narkoloogi Jaanus Mumma hinnangul ei oleks aga nii vähesest kogusest nii suurt joovet tekkida. Ida prefektuur määras Aarele teo eest kopsaka rahatrahvi.