1. Britney Spears

Pop-printsess Britney Spearsi elu oli justkui karussellisõit, mis kulmineerus lahutusega abikaasa Kevin Federline’st. 2006. aastal astus Britney sisse juuksurisalongi, haaras lõikusmasina ning ajas oma pea paparatsode kaamerate välkumise saatel kiilaks, peksis piltnikke vihmavarjuga ja seejärel lukustas end oma häärberi tualettruumi. Sellest ajast peale on Spears olnud kaks korda kinnises raviasutuses ja jäi oma laste hooldusõigusest ilma. Praeguseks on lapsed tagasi Britney juures, ent kuulduste kohaselt võtab tähtsamad otsused naise elus vastu ta isa, kes isegi staari töögraafikut koostab ja talle taskuraha suuruse määrab.

2. Sharon Osbourne

Sharon teatas lõpuks põhjuse, miks ta peaaegu aasta avalikkuse eest eemal oli. Pärast draamasid oma abikaasa Ozzy kõrvalehüppega ja Sharoni enda kiire elutempoga, ei pidanud ta keha enam pingele vastu ning ta vajas haiglaravi. Sharon tegi läbi ravikuuri psühhiaatriahaiglas ning tal läks omasõnutsi tervelt seitse kuud aega, et leida enda ajukeemiale sobiv ravimikombinatsioon. Nüüd on naine taas tervise juures ning teeb kaasa nii Inglismaa talendisaates kohtunikuna kui ka jutusaate juhina.

3. Amanda Bynes

Amanda kasvas üles avaliku tähelepanu all. Nickelodeoni näitlejannana oli ta pidevalt püünel ning ühel hetkel ütles noore naise vaimne tervis pinge tõttu üles. 2012. aastal algasid veidrad vahejuhtumid, näiteks kihutas ta teda kinni pidanud politseiniku eest minema ning sama aasta suvel pani ta oma naabri sissesõidutee põlema. Need vahejuhtumid viisid selleni, et naine pandi 72 tunniks range järelvalvega psühhiaatriahaiglasse ning tema ravikuuri pikendati tervelt kuu ajani. Bynes küll “särab” kentsakate väljaütlemiste ja omamoodi riietumisstiiliga, ent ta ravib end hoogsalt — nimelt diagnoositi tal skisofreenia, mis seletab eelnevaid vahejuhtumeid.

4. Mariah Carey

Popdiiva Mariah Carey elas närvivapustuse üle 2001. aastal, mil tema film “Glitter” osutus täielikuks läbikukkumiseks. Ka Mariah enda loodud filmimuusika ei läinud rahvale peale, kogu kremplil läks nii halvasti, et Virgin Records ostis ennast lepingust Mariah’ga välja ja jättis naise “lageda taeva alla”. Samal aastal pöördus naine psühhiaatriahaiglasse ning veetis seal kaks kuud.

5. Susan Boyle

Susan Boyle’i karjääri võimas algus lõi naisel üsna kiiresti jalad alt. Talendisaatest alguse saanud tähelend jõudis kesta napilt paar aastat, kui hakkasid ära jääma kontserdid, mida põhjendati lauljanna halva enesetundega. Üsna pea selgus, et Boyle ei suutnud kuulsusega toime tulla ning naise närvid ei pidanud pingele vastu. Nüüd elab Boyle pisut rahulikumat elu ja pärast mitut avalikku haigushoogu ei pürgi ta enam lavalaudadele rambivalguse kätte end ilmale näitama.

6. Sinead O’Connor

Iiri lauljatar Sinead O’Connor, kes alles hiljuti leheveergudel oma enesetapukatsete ja kadumistega püsis, ilmutas esimesi psühholoogiliste probleemide märke juba 23-aastaselt. Naine on rääkinud, et just siis ilmusid tal mõtted enesetapust ning ta on juba kolmel korral olnud haiglaravil. Ehkki tema mitmed ravisessioonid ei ole tulemust andnud — Sineadil ei ole endiselt diagnoosi — on ta elus tõuse ja mõõnasid. Tal on neli last, kuid tema sotsiaalmeediapostitustest kõlab läbiva joonena viha oma perekonna suunas, kes on naise sõnul tema vastu pööranud.