Toome sinuni viimaseid nädalaid müügil oleva eriväljaande veergudelt välja 30 reastatu seast kolm edukaimat naist, kes tihedas edukate meeste rivis TOP10 sekka mahuvad ning vaatame üle, kust nende tulud tulevad ning millist kinnisvara nad omavad.

Kroonika edukate TOP tugineb Creditinfo Eesti andmetele. Iga persooni kohta toob TOP välja tema ettevõtte või ettevõtete müügitulu, kasumi ja võimalikud või makstud dividendid. Edukate TOP heidab pilgu ka isikute varadele, nagu neile kuuluvad maalapid, majad ja korterid.

2. koht: Tuuli Roosma

See on geniaalne, kuidas Tuuli Roosma (43) on suutnud viimastel telehooaegadel osavalt ühendada oma tele-produtsendi ja -saatejuhi töö pereeluga. Tuuli, tema elukaaslase Arbo Tammiksaare (47) ja nende kaksikutest poegade Andrese (9) ja Kristjani (9) ülesvõetud seiklused erinevates ilmanurkades on hallis sügises nagu tänavune suvepäike, mis ekraanilt endiselt kodudesse kuumab.

Roosma on oma firmaga OÜ Reede tootnud tõelisi telemagneteid, nagu „Meie aasta Siberis“, „Meie aasta Hiinas“ ja „Meie aasta Iraanis“ jne. Suvel seikles Tuuli perega neid Iraanis võõrustanud iraanlastega Eestis, sellest sündis saade „Meie suvi iraanlastega“. Lisaks on Tuuli oma Reedega tootnud ka sellist menukit nagu „Saladused“ ja praegugi jookseb ekraanil suure vaadatavusega „Suletud uste taga“.

Reede OÜ müügitulu oli eelmisel aastal ligi 316 000, kasum ligi 47 000 eurot. Koos varasematel aastatel teenituga lõpetas OÜ Reede eelmise aasta 673 423eurose kasumiga. Võrdselt kahasse koos Kaarel Veikega (36) kuulub Tuulile veel Videopartner OÜ. See ettevõte ei olnud enne edukate TOPi trükkiminekut oma aastaaruannet veel esitanud.

Tuulile kuulub Tallinna kesklinnas korter (1), tema osaühingule Reede veel kaks korterit Tallinna kesklinna majas (2) ning maja ja maad Peipsiääre vallas (3). Videopartner OÜ-le kuuluvad eramu ja maad Pirital.

4. koht: Anne Veski

Endiselt ka idapiiri taga oodatud ja jumaldatud Anne Veski (62) on seega kahtlemata suurima auditooriumiga Eesti laulja. Anne kuulsamaid hitte, milleks Eestis on „Roosiaia kuninganna“ ja Venemaal „Позади крутой поворот“, võivad paljud tema fännid kas või une pealt kaasa laulda.

Oma kontserttegevust teostab Anne firmaga OÜ An & Ben. Ettevõtte teiseks võrdseks omanikuks on Anne abikaasa Benno Beltšikov (71), kes on läbi aegade olnud ka tema mänedžer.

An & Ben müügitulu oli eelmisel aastal ligi 206 000 ja kasum ligi 98 000 eurot. Koos varasematel aastatel teenituga seisis Anne ja Benno firma kontol eelmise aasta lõpu seisuga jaotamata kasumit summas 336 160 eurot.

Annele kuulub eramu Tallinna linna-servas, samuti maad Peipsi järve ääres. Annele ja Bennole kuulub kortereid majades vanalinna ja Kalamaja piiril ja Tallinna kesklinnas.

8. koht: Birgit Sarrap

Saatesarja „Eesti otsib superstaari“ esimese hooaja võitja 2007. aastal Birgit Sarrap (30) on suutnud imetlusväärselt ühendada oma lauljatöö emarolliga. Birgit kasvatab oma muusikust ja ettevõtjast abikaasa Indrek Sarrapiga (40) kaht last ja on selle kõrvalt suutnud teha edukat karjääri ka laval. Birgit on mänginud pearolli muusikalis „Helisev muusika“, teinud rolli filmis „Kormoranid ehk nahkpükse ei pesta“, osalenud saadetes „Laulud tähtedega“ ja „Laula mu laulu“. Lauluga „Et uus saaks alguse“ esindas ta viis aastat tagasi Eestit Eurovisioonil. Oma sooloesinemiste kõrvalt esineb Birgit koos abikaasa Indrekuga ka ansamblis Swingers.

Oma 30. sünnipäeval septembris esitles Birgit uut, juba enda viiendat stuudioalbumit „V“, mille lood „15 000 sammu“ ja „Me täna öösel ei maga“ on tõusnud juba armastatud raadiohittideks.

Birgiti osaühingu Rightmind Music eelmise aasta müügitulu oli ligi 60 000 ja kasum ligi 37 000 eurot. Koos varasematel aastatel teenituga seisis Birgiti Rightmind Music`u kontol eelmise aasta lõpus jaotamata kasumit 120 811 eurot. Sellest 60 000 eurot võttis Birgit tänavu dividendidena välja.

Kümne aasta eest asutas Birgit koos oma saate „Laulud tähtedega“ partneri, poliitik Margus Tsahknaga ka sihtasutuse Tähelaps – asutus tegeleb heategevusprojektidega, mis on suunatud laste aitamisele. Birgit kuulub sihtasutuse nõukokku koos selliste tegijatega nagu ekspoliitik Ene Ergma ja ärimees Heldur Meerits, kes on tuntud ka kui omaaegse Hansapanga üks asutajaid.

Koos abikaasa Indrekuga soetas Birgit septembris uue korteri Tallinnasse miljonivaatega Tallinna lahele. Indrekule kuulub veel ligi 7 hektarit maad Harju maakonnas.