Märt ja Liis-Katrin Avandi

Nende kohtumise loost pajatab elavalt Ajakirjade Kirjastuse sel kevadel ilmunud raamat "Armastuse aeg". Märt kutsus "Cabaret" esietenduse järgsel kohtumisel end kiitma tulnud Liis-Katrini ka järelpeole, kus naisele tundus, et viisakas olnud Märt temast siiski ei huvitu.

"Enne äraminekut öeldi mulle, et kuule, ta ju jälgib sind kogu aeg," meenutab Liis-Katrin. "Läksin siis kohvitassiga nende punti seisma, siis hakati ka minuga rääkima ning lõpuks muutusid kõik teised üleliigseks.”

Märt meenutab tänaseni kestvat ilusat suhet ka omalt poolt: “Mina armusin kohe, kiiresti ja tugevalt. Väga hea sõber Tiit tuletas mulle hiljem meelde, et olin talle saatnud sõnumi: “Ma olen nii armunud, et jooksen tänaval vastu inimesi ja tänavaposte.” See oli tõsi. Samal õhtul kaotasin oma telefoni ka ära.”

Kärt ja Andres Anvelt

Kord ühe Kärt Karpa kirjutatud artikliga seoses juba kohtunud, viis töö paar aastat hiljem nad taas kokku. Andres Anvelt on meenutanud, kuidas nad kohtusid Olümpia hotellis Englishman'i Pubis: "Ta üritas tööasju ajada, kuulasin mõnda aega ja ütlesin: “Ma tahaks ise midagi rääkida.” Ja rääkisingi, et mul on tema vastu tunded... Kärt kuulas, suu ammuli. Arvan, et tal oli ka alateadlik sümpaatia varem olemas, et ta kohe vedu võttis. Samast õhtust jäime kokku.”

Ingrid ja Arnold Rüütel

See juhtus 44 aastat tagasi Eesti Põllumajanduse Akadeemia ballil, kui TRÜ filoloogiatudengi Ingrid Ruusi ja EPA agronoomia eriala noorsandi Arnold Rüütli pilgud esmakordselt kohtusid. "Brüneti Ingridi ümber tiirles mehi kui murdu," on meenutanud Kroonikale presidendiproua kunagine kursusekaaslane. "Ta oli särav, ise teades seda, ning oli meeste suhtes valiv. Ingridi puhul läks hiljem täkkesse just see ütelus, et ega tegelikult ei võta ju mees naist — naine valib ise mehe ja laseb end siis ära võtta. Ingrid on just selline naine, tugev isiksus."

Anne Veski ja Benno Beltšikov

Lauljatar Anne Veski tutvus oma abikaasa Benno Beltšikoviga hotellis tööpostil.

"Näen, et üks härrasmees vaatab väga julgelt minu poole," on meenutanud Õhtulehe vahendusel esimest kohtumist oma tulevase abikaasa Benno Beltšikoviga lauljatar Anne Veski – üks Olümpia hotelli algusaegade töötajaid, ning lisab, et ega ta ka kade tüdruk olnud ja tegi silma vastu.

"Tegelikult olime Bennoga, kes tollal oli ametis administraatorina, juba terve aasta koos töötanud, ent me polnud varem teineteist lihtsalt tähele pannud. Siis korraga oli üks esinemine maja juhtkonnale ja kelnerite konkursis osalejatele, kui Benno mulle väga sügavalt silma vaatas," naerab Veski, kes pärast kahekuulist tutvust abiellus ning Bennoga tänaseni kenasti koos.

Luisa Värk ja Taavi Rõivas

Nende kohtumine on üks kena juhus ja mitte tööga seotud. Leigo järvemuusika festivalil tuttavate vahendusel kohtunud Taavi ja Luisa ei teadnud kumbki teienteisest selle päevani midagi. Rõivas on meenutanud:. "See, et mina seda ei teadnud, kes ta on, oli talle ilmselt suur löök ta egole. Minu jaoks oli ta triibulise seelikuga tüdruk."

Taavi jättis Luisale enese- ja sihikindla mulje ja oli hämmastavalt järjekindel Luisat ei-st hoolimata taas välja kutsudes. "Esimest korda välja minnes oli kohe Kroonika platsis ja oligi uus kuum paar sündinud!" on Taavi Rõivas muiates meenutanud, mis sai siis, kui kauaoodatud nõusoleku sai.