JULIA ROBERTSi mõne nädala tagune rõõmusõnum on maailma kihama pannud. Filmidiiva ja tema abikaasa Danny Moder ootavad kaksikuid.

«Meie pereelu on viimased paar aastat olnud fantastiline ja me arvasime, et me ei saaks olla õnnelikumad,» rääkis Julia Roberts (36) hiljutises intervjuus. «Ja nüüd õnnistatakse meid ka kahe rõõmurulliga!»

Õnnitlused on omal kohal, seda enam, et kuulduste järgi kulutas Julia kunstlikule viljastamisele 18 000 dollarit. Ameerika kaksikute ja mitmikute vanemad on filmitähe pärast natuke mures ka — ja neil on varuks palju tarvilikke hoiatusi ja näpunäiteid, mis aitavad tal seda rasket, ent rõõmustavat aega üle elada.

Sest kõik algab rasedusest, mis on kaht last kandes palju raskem. «Ole valmis peavaludeks, unetuseks ja ninaverejooksudeks,» hoiatab üks 11kuuste kaksikute poegade ema Brooklynis. «Ma pidin öö jooksul 17 korda WCs käima.»

Nelja-aastaste kolmikute tüdrukute ema sõnul on see «väga hormonaalne elamus». «Nahk venib, ja just siis, kui sa arvad, et enam rohkem see venida ei saa… venib see veel. Sa kaotad silmist oma kingad ja su keha on nagu mingi paindumatu päts.»

Õnneks võtab Julia end mõneks ajaks tööst vabaks. Praegu on ta koos mehega Itaalias filmi Ocean’s Twelve võtetel. Filmis kehastab ta samuti rasedat naist. Aga pärast seda vajab ta puhkust.

«Ma suutsin ennast püsti ajada vaid siis, kui oli vaja WCsse minna,» meenutab üks kaheaastaste kaksikute poiste ema New Yorgist.

Laste esimestel elukuudel võib Julia unustada magamise. «Ma pidin kõik üles kirjutama, muidu ma poleks iial mäletanud, kes sai süüa ja kes sai rohtu,» räägib üks kaksikute poegade ema. «Ja mõnikord juhtus, et ma söötsin üht last kaks korda.»

Õnneks pooldab Julia lihtsat eluviisi. Meikimise ja hilbud võib ta aga sootuks unustada. «Kaksikuid imetades lihtsalt ei ole võimalik glamuurne välja näha,» hirmutab üks kaksikute tütarde ema.

Julia, kes teenib 20 miljonit dollarit filmi pealt, ei pea vähemalt lapsehoidjate pärast muretsema. Neid saab ta endale ikka lubada. Aga lastel vahet teha pole niisama kerge.

«Me jätsime neile käesildid külge nii kauaks kui võimalik. Ja lõpuks panime ühe lapse varbaküünele natuke lakki,» ütleb üks kaksikute ema. «Nüüd saab neil juba vahet teha, sest ühe naeratus on hoopis teistsugune. Kõik läheb natuke kergemaks, kui nad hakkavad naeratama.»