Kroonikale antud kommentaaris tunnistab Merylin, et eemaldas tõepoolest algupärase säutsu, kuna soovis ootamatult lahvatanud emotsioonitormi kontrolli alla saada. Enda sõnul sai ta inspiratsiooni oma sõnavõtuks hoopis ühe tuttava Facebooki lehel aset leidnud arutelust, kus erinevad osapooled diskuteerisid selle üle, kes siis peab ikkagi väärikalt käituma — mehed või naised?

“Seda kommenteeris keegi, kes ütles, et tema arvab, et see teema on alati kahepoolne ning pole nii, et naised on kõik lohakad ja kõik mehed sead,” selgitab Merylin, kes seejärel asus agaralt võitlema “korralike” tüdrukute au ja väärikuse eest, heites “lõdvema püksikummiga” tüdrukutele ette lodevaid kombeid.

“Mina võtsin koheselt teema üles, kuna tulen karmilt kasvatatud perest, kus mulle on õpetatud seda, kuidas ma võin käituda ja kuidas mitte ja ma olen gümnaasiumist alates näinud, kuidas naised aelevad vabatahtlikult ühel peol mitme mehe otsas ja siis on üllatunud, et keegi neid hästi ei kohtle ja ükski hea mees ära ei võta. Ma saan aru, et tahate oma vajadusi rahuldada, aga kuna riik ja linnad on väiksed, siis on väga kerge endale odav nimi külge saada.”

“Ma saan aru, et naised üritavad võidelda selle eest, et nad oleks meestega võrdsed ja nad võivad sama moodi magada meestega nagu mehed seda teevad naistega. Aga minu silmis see pole okei ja see jääb minu arvamuseks. Alati pole kõik ühe-, vaid kahepoolne. Naisi on ka pealetükkivaid ja agressiivseid, kes samamoodi käperdavad, ahistavad, uimastavad ja sellest lihtsalt ei räägita!”

Tundub, et Merylini postitus läks tõsiselt hinge tema saatekaaslasele Ada Mariele, kes tundis ennast puudutatuna ja kirjutas ehmatava otsekohesusega (tekst loetavuse huvides toimetatud — toim.): “Ma ei ole kordagi Merylin Nau kohta avalikult halvasti öelnud, aga ausalt, ära Eestisse tagasi tule, sa oled lihtsalt debiilik.”

Merylin on säärasest paugutamisest šokis ning nimetab Twitteris lahvatanud sõnasõjas Ada Mariet silmakirjalikuks. Ühtlasi lisab ta juurde video, kus proovib oma sõnavõttu veidi pehmendada. "Sorry for being stupid. Ma ei väljendanud ennast piisavalt hästi. Ma usun, et naine on mingis mõttes mehe peegel. Mis me saame teha koos, on austada iseennast ja õpetada karmilt oma lastele õigeid väärtuseid."