Jam Master Jay ehk teise nimega Jason Mizelli matusetalitusele tulid lisaks perele ja naabritele ta ansambliliikmed ning mitmed hiphop-staarid, nagu Sean “P. Diddy” Combs ja Queen Latifah.

Fänne ja muusikamaailma vapustas 37-aastase DJ mahalaskmine tema Queensi stuudios, sest erinevalt hip-hop kultuuri vägivaldsema ideoloogia esindajaist oli ta sõbralik pereinimene, püüdis oma kogukonda toetada ja kuulutas positiivset sõnumit.

Enne Mizelli on tapetud teisigi hiphop-staare — 1996. aastal lasti Las Vegases maha Tupac Shakur ja 1997. aastal mõrvati Los Angeleses The Notorious BIG (ehk Christopher Wallace).

Mizell koos räpparite Runi (Joseph Simmons) ja DMC-ga (Darryl McDaniels) aitas New Yorgi siselinnas sündinud hiphopil muusikamaailma peavoolu pääseda ja ülemaailmseks nähtuseks kerkida.

Run-DMC oli esimene räprühm, kes jõudis kuld- ja plaatina-albumini, kelle video pääses MTV-sse ja kelle foto võeti ajakirja Rolling Stone kaanele.

“See on kurb päev. Ta oli nii kena mees. Teised räpparid käivad tänapäeval turvameeste või suure saatjaskonnaga, tema aga kõndis linnaosas ringi, nagu polekski ta kuulus,” rääkis üks kohalik elanik.