"Mul on siin elus päris pikk to-do list, et maailmaserval kord seistes tagasi vaadata ja mõelda: "Oli alles fantastiline retk!"," sõnab Kertu lõbusal meeleolul Publikule. "Polaarmatk oli üks neist ja kui ma ka sinna ei pääse, siis paar toredat teekonda on järgmisesse aastasse juba planeeritud ning küllap kunagi ka polaaralal ära käin," lisab ta.

Esialgu ei teadnud Jukkum täpselt, millesse ta end mässinud oli. Ideid tuli genereerida hulgi,videote tegemine nõudis aega ning fantastiliselt head sõbrad aitasid Jukkumi nii kaugele. "Saavutatud häälte arv on üle mõistuse suur, arvestades meie rahvaarvu. Ka minu tulemus ületas kõigi aegade kõiki rekordeid, mis polaarmatka korraldajate ajaloos varem on saavutatud. Vietnamlase tulemusest rääkimata, aga temal muidugi ka suur rahvaarv seljataga - 94 miljonit inimest," tõdeb Kertu.

Olgugi, et vietnamlane Hoang L Giang ei häbenenud eestlanna edus valitsust süüdistada, on Kertu ise seda meelt, et hea tava on konkurenti mitte laimata. "Kuid kultuuriline taust on vietnamlasel ju hoopiski teine ja pealegi ei ole ma kohtumõistja," jääb Kertu vietnamlase sõnu kommenteerides tagasihoidlikuks.

Praegu võtaks Kertu heal meelel aja maha, jalutaks rabas, kuulaks looduse hääli ja lihtsalt oleks hetkes. "Kõik need toetajad, sõbrad, võõrad ning 87150 inimest, teie ees teen sügava kummarduse," on Jukkum tänulik.

"Vietnamlane on küll juba mõnd aega Rootsis elanud, aga siiski eksootiline tüüp polaarmatkal, pealegi oli tal vägev kampaania. Ta vääris võitu kahtlemata," põhjendab Kertu veelkord mehe edukust. Korraldajad valivad nüüd veel igast kategooriast ühe inimese, kes polaarmatkale pääseb, seega ei ole Kertu lõplik saatus selgunud.

"Kuid minu teada pääseb Eesti päritolu tüdruk, kes Soome kategoorias kandideeris, siiski. Seega vähemalt üks Eesti verd inimene on polaarmatkal ka sellel aastal. Ja mina võitsin kahtlemata ühe hullumeelse, kuid põneva kogemuse," jääb Jukkum positiivseks.