TV3 telesarja «Džunglistaar» osalejate võitlusvaim pandi proovile juba teel Malaisia pealinna.

Unine pärastlõuna Tallinna lennujaamas. Tasapisi hakkab siin paljastuma selle telehooaja kõige hoitum saladus: kes Eesti, Läti ja Leedu tähtedest osalevad ellujäämismängus «Džunglistaar».

Kahe väikese kotiga, mis peidavad endas toekat troopikanuga ja raamatut «Robinson Crusoe», jalutab terminalis Koit Toome (25). Laulja konstateerib muretult, et Malaisias on 45 kraadi sooja. Kadi Toom (22) annab lahkumissuudluse elukaaslasele Glen Pilvrele. Hiljem tunnistab lauljatar, et Glen polnud tema ettevõtmisest kuigi vaimustatud.

Laulja Erich Krieger (43) saabub lennujaama, kitarr kaenlas, ja seab end sõpradele lahkumiskõnesid pidama. Filmidiiva Eve Kivi (66) eskordib aga oma bemariga kohale Tallinna linnapea Edgar Savisaare nõunik Max Kaur. Max lähetab diiva teele galantse käesuudlusega.

Lätlane saab lennukeelu

Kati Murutar (37) tellib baarist džinni toonikuga. Kirjanik kurdab väsimust: öisest heinateost on ta käed valusad ja selg parmuhammustustest tuline. Kati pajatab hiljutisest intsidendist Frankfurdi lennujaamas. Teel Brasiiliasse oli ta usaldanud oma koti dokumentide, pangakaartide ja märkmikega Esto TVst tuntud skandalist-kineasti Ken Saani hoolde, kes seda padjana kasutas. Keni uinunud seisundit kasutas ära sambia vargaplika. Kati oli äärmiselt üllatunud, kui ta ühe härrasmehega vesteldes märkas eemal tema kotiga jalutavat tumedanahalist piigat.

«Kotis oli kogu mu elu. Panin tüdrukule hüpetega ligi ja andsin pasunasse!» räägib Kati. «Jäime temaga lobisema, selgus, et ta on vaene ja püüab vargustega hinge sees hoida. Mul hakkas isegi kahju, et teda ründasin, aga teisiti poleks ma asju tagasi saanud.»

Lend Kuala Lumpurisse läheb Helsingi ja Shanghai kaudu. Esimene tõrge tekib Helsingi lennujaamas, kus ametnikud keelduvad silmini täis joonud läti kunstnikku Aivars Vilipsonsi Hiinamaale suunduvale lennukile lubamast. Režissöör Indrek Simmil õnnestub soomlased siiski ära rääkida ja lõunanaabrist viinalemb lubatakse pardale.

Eve Kivi värskendab lennukis meiki ja kurdab, et enne reisi tehtud kaitsesüstid muutsid ta pea uimaseks ning ka ta veresuhkur pole õigel tasemel. Erich manitseb diivat rohkem sööma. Mille peale Eve võtabki pitsikese brändit.

«Ma palusin enda asemele igaks juhuks varumängija otsida, sest ei teadnud, kui hästi ma Stockmanni kaubamajas proovikabiini uksega saadud obadusest toibun. Praegu tundub tervis korras olevat,» sädistab filmilegend. Veel teeb talle muret mõni päev tagasi tekkinud hambapõletik.

Erich Krieger on end varustanud lapiku pipraviinaga, mida ta lahkelt Murutariga jagab. Vastutasuks ajab Kati Kriegeri pükstele päiksekreemi ja uinub siis, pea tema õlal.

«Kuradi Kati, rikkus mu püksid ära,» toriseb Erich. Tema eesmärk on džunglis 10 kilo alla võtta. «Mul tuleb aastas kilo juurde, tahaksin nüüd selle tagasi teha,» kõlab laulja manifest.

Erichi monoloogi katkestab Eve kiljatus. Üks läti tüdruk on tema päevakübarale, mis ühelt poolt on lilleline, teiselt valge, kohvi läigatanud.

«Ma tahtsin kübara valget poolt kanda, ei tea, kas saabki enam puhtaks,» kaebab diiva ja tõttab WCsse õnnetuse tagajärgi likvideerima.

Murutaril süda paha

Shanghai tervitab 40kraadise kuumuse ja üllatunud piirivalveametnikega, kes sooviksid reisijate passides Hiina viisat näha. Ligi kahetunnise asjaajamise tulemusena õnnestub kõik telemängijad Kuala Lumpuri lennukile saada.

Kati on vahepeal hiinlastelt välja nuianud loa lennujaamas suitsetada. Veidi enne edasilendu tormab ta kui tuulispask tualetti. «Mul on süda paha,» karjatab kirjaneitsi, endal nägu kaame kui vaha. Oksehoo põhjustajaiks loeb ta eelmisel lennul pakutud vorste.

Kati märgib Malaisiasse saabumise ankeedi elukoha-lahtrisse In the jungle. Ametnik muigab ja lubab ta üle piiri.

«Malaisia lõhnab armastuse järele,» õhkab Eve Kivi Kuala Lumpurisse jõudes.

Tulevased Tarzanid ja Jane’id paigutatakse maailma kõrgeima hoone Petronas Twin Toweri läheduses asuvasse viietärnihotelli Crown Princess. Rikkalik õhtusöök, mis koosneb krevettidest, krabidest, austritest, mitut sorti lihast, puuviljadest ja maiustustest, süstib Murutari nii palju pauerit, et ta tahab omal käel Kuala Lumpuriga tutvuma minna. Kirjaneitsil soovitatakse siiski magama heita ja jõudu koguda, ees ootab ju kohanemine karmide džungliseadustega.

Seks kütab kirgi

Pärast ööd luksuslikus numbritoas tuleb küllusliku hommikueine juures mõnulevatel eestlastel jutuks ka magamine.

«Ma olen koos Lennart Meriga maganud!» kuulutab Eve. Ta naudib kaaslaste üllatunud pilke silmanähtavalt. «Sõitsime kunagi ühes kupees Moskvasse,» võtab diiva pinget maha. Siis takseerib ta küüsi lakkides kogukat leedu koomikut Vitalius Cololot ning arutleb, kuidas selline mees ka voodis võiks olla.

«Mu sõbranna, kellel on paks mees, peab armukesi, sest ei viitsi pidevalt peal olla,» sekkub Kati.

«Selline kukub peale nagu seinakapp, millel on juhuslikult võti ees,» teab Erich lisada.

Pärast einet tehakse osalejatele ringkäik linnupargis ja Petronas Twin Toweris. Seejärel söödetakse teletähtede kered Aasia riikide roogi pakkuvas restoranis taas täis. Saadud maitseelamused on erinevad. Eve Kivi kirub liigset vürtsikust, Koit Toome aga vitsutab täie hoo ja isuga.

Krieger hääletatakse välja

Hotellis ootab džunglistaare esimene proovilepanek. Iga riigi tiimi naised peavad ühe mehe enda seast välja hääletama.

«See on ebaõiglane! Nii raske on ju valida, mul on tunne, et tahaksin siit juba minema,» ohkab Kadi. Ja hääletab Koidu poolt. Kadi närib närvide rahustamiseks nätsu ja pakub seda teistelegi.

«Mulle tundub, et Koit on veidi loru ja Erich asjalikum,» sõnab Eve.

Kati antud hääl otsustab Erichi saatuse. Trubaduur vajub näost ära ja rüüpab turgutuseks mitu tassi musta kohvi. Kõik tunnevad end ebamugavalt.

Võistlejate kergendus on ilmne, kui selgub, et välja hääletatud sõidavad Malaisia turismiministri vastuvõtule bussiga ja ülejäänud viiakse kohale lahtiste vanaaegsete autodega.

Sõit läbi linna Time Square kaubanduskeskusse on muljetavaldav. Balti tähtede liikumiseks suletakse osa 2,3 miljoni elanikuga Kuala Lumpuri tänavatest ja nende liikumist julgestab politseieskort. Turism on Malaisia majanduses teisel kohal ja seda märkimisväärsem on, et väga hõivatud turismiminister isiklikult surub igale osalejale tervituseks käe pihku ning riputab pärlikee kaela. Minister avab samas ka Malaisia Mega Sale päevad, millele järgneb moeshow. Igale džunglistaarile kingitakse 50ringitine tšekk. Eve Kivi vahetab selle roosade, suurte lilledega kaunistatud plätude vastu.

Kohalikud kardavad džunglit

Hilisõhtul algab 10tunnine bussisõit ürgse metsatihniku poole. Staaridel palutakse troopikariided selga panna ja… kõik muu loovutada.

Hommikul tehakse peatus ühes kõrvalises teemajas. Sel ajal kui osalejad end laudadesse sätivad, paneb buss hääled sisse ja kimab minema. Kadi märkab, et nad on omapäi jäetud ja kargab ehmunult püsti. Tema bussi saatvas pilgus peegeldub pehmelt öeldes suur segadus.

Osalejatel palutakse hommikukohv kiirelt lõpetada ja veoauto kasti ronida. Tee mööda põrgulikke metsapadrikuteid tundub lõputu. Auto peatub järvestiku ääres. Siit edasi on ainus liikumisvahend paat. Poolteist tundi sõitu mööda käänulist jõge, mille kallastel vohab lopsakas, aga äärmiselt ohtlik džungel, ning ellujääjad jõuavadki paika, mis saab tükiks ajaks nende koduks. See on džunglisopp, kus isegi kohalikud keelduvad randumispaigast kaugemale minemast.