ASHTON KUTCHERi koomikumaski taga on peidus tundlik ja romantiline hing.

Teinifilmide sõbrad teavad teda linateostest nagu Dude, Where’s My Car? Ja Guess Who. MTV vaatajaid on ta naerutanud oma staaride kiusamise seriaaliga Punk’d. Kõmuveergudel on Ashton Kutcher (27) kuulsust kogunud Hollywoodi diiva Demi Moore’i noore elukaaslasena.

Viimased kaks aastat on Ashton elanud koos 42aastase Demi Moore’iga. Kuigi paar ei varja oma suhet, püüavad nad oma eraelu siiski vaka all hoida. Sellegipoolest sahistavad kollased lehed juba mõnda aega, et sündimas on ühine laps ning nende tee viib lähiajal altari ette.

Ashton pole võitnud üksnes Demi südant — temast on vaimustuses ka Demi kolm tütart Rumer, Scout ja Tallulah ning nende isa Bruce Willis. «Ma ei usu, et inimesed taipavad, kui lähedased me tegelikult oleme,» ütles Demi eksabikaasa hiljaaegu. «Ashton on sõna otseses mõttes mu aluspükse kandnud.»

Ashtoni koomikumaski taga peitub tundliku hingega noormees. Järgnevas intervjuus üllatab Ashton neid, kes teda naljahambana tunnevad, tõestades, et ta on valmis tegema ükskõik mida, et lähedase inimese näole naeratust tuua...


Sinu elus on olnud kauneid naisi — kõigepealt näitlejatar Brittany Murphy ja nüüd Demi Moore. Kas sulle ei tundu, et suhtlemine kuulsate naistega on aidanud sul karjääriredelil tõusta?

Ma tõesti ei usu, et kuulsad naised on mulle mingit tähelepanu tõmmanud. Mõni võib mulle vastu vaielda, aga sellest pole midagi.
Kuid sa pead ometi tunnistama, et Demiga suhtlemine on sind kuulsamaks teinud.

Kas teate mis, ma olen praegu tõeliselt õnnelik!
Kuuldavasti saad sa ka Demi tütardega hästi läbi. Nad koguni kutsuvad sind oma teiseks isaks.

Kutsuvad jah. Me saame suurepäraselt läbi.


Oled Bruce Willise ära võlunud. Kas te olete tõesti head sõbrad?

Ta on üks kenamaid mehi, keda ma tunnen.


Kas Bruce on sulle Demi koha pealt nõu ka andnud?

Küllap ta oskaks ja annaks ka, kui ma vaid küsiksin. Ta on sedasorti mees. Ta on suurepärane inimene, ma ei saa kurta.


Mida oled suhetest õppinud?

Kõige tähtsam asi? See on vast see, kui arvad, et teine inimene on süüdi, peatu hetkeks ja mõtle järele, ega hoopis sina süüdi ole.


Mida sa silmas pead?

Kui partner jätab hambaharja valesse kohta, kas peaksid selle pärast tema peale pahane olema? Võib-olla peaksid pahane olema hoopis iseenda peale, sest kannatad puhtusehullustuse all.
Kuuldavasti oled suur romantik. Mis on romantilisim asi, mida oled teinud?

Olin Kanadas filmivõtetel ja mul oli algamas suhe neiuga USAs. Mul tekkis 30minutiline auk ja ma lendasin Los Angelesesse temaga kohtuma. Aga kui ma kohale jõudsin, ei olnud teda seal. 15 minuti pärast ilmus ta välja. Ma veetsin temaga 15 minutit ja lendasin tagasi.
Sind peetakse naljahambaks, romantiline pale on paras üllatus.

Inimestena oleme me kõik väga, väga komplitseeritud. Mulle ei ole tähtis, kelleks inimesed mind peavad. Mulle on tähtis olla hea inimene ja teha asju, mis teevad mind õnnelikuks ja mida ma saan teistega jagada.
Oled öelnud, et armastus ei peitu välimuses, vaid jagatud energias.

Kurb, et inimesed tänapäeval välimusele, nahavärvile ja usulistele erinevustele keskenduvad. Miks ei võiks me rõhuda hoopis sarnasustele? Tahan loota, et ühel päeval õpivad inimesed iseendast üle olema ja mitte teiste üle kohut mõistma.
Sa tundud olevat hingeline inimene...

Hingelisus on minu jaoks asjade tegemine, tulemuste nägemine ja neisse uskumine. Arvan, et olen aeglaselt muutumas vähem isekaks ja saamas seeläbi paremaks inimeseks.
Kasvasid Iowas — kuulsaks saamine pidi olema paras kultuurišokk.

Minu Iowast lahkumine ja New Yorki saabumine oli väga intensiivne. Lihtsalt see mittefüüsiline energia, mis seal oli. Tutvusin inimestega, kes olid homod, aga ma ei saanud sellest aru!


Kas seda juhtus ka?

Jah! Avastasin, et keegi, kellega olin sõbrunenud, oli gay. Mõtlesin: «Vau! Ma ei teadnudki, ma arvasin, et ta on kena inimene.» Ja siis ma mõtlesin: «Oota, ta on ju ikkagi kena inimene. Ma ei hakka teda diskrimineerima, nagu mind on õpetatud.»


Su vanemad lahutasid. Kas ema on su suur eeskuju?

Ta on üks tugevamaid inimesi, keda tunnen. Kui ma koju külla lähen, tekib mul alati tunne, et ma pole lahkunudki. Mul on suurepärane perekond. Mu õde on kunstiõpetaja ja mu kaksikvend töötab pangas. Me suhtleme iga nädal telefoni teel.
Oled saavutanud edu TV-seriaaliga Punk’d.  Üllatas sind sarja menu?

Olen näinud, kuidas seriaalid sünnivad ja surevad. Kui Punk’d algas, siis me lihtsalt töötasime ja töötasime, õnneks jäi see sari püsima. Inimesed naersid ja nautisid seda, et kellelgi läheb veel halvemini kui neil. Minu meelest on see fantastiline.


Mida eelistad, näitlemist või saatejuhtmist?

Ma võin vähimagi kõhkluseta ühest teise hüpata. Teles on teine rütm ja graafik, kuid mõlemad on hästi struktureeritud. Minu jaoks on see kõik oskuste rakendamine ja olukorra ning rolliga kohanemine.


Mida sa oma kordaminekutest arvad?

See on kummaline. Iga kord, kui mul film välja tuleb, tundub see kui unistuse täitumine. Kui unistus täitub rohkem kui üks kord, hakkame seda reaalsuseks kutsuma. See, mis ma praegu teen, tundus kunagi võimatu.