"Ringvaatele" antud intervjuus tunnistas Roosma, et perel oli just plaan Delhi minna, kuid ootamatu teade lükkas kõik ümber. "Meie plaanid olid just suunduda Delhisse, aga tead, me küll katsetame ja proovime igasuguseid asju, aga see tundus natukene liiga ekstreemne."

Roosma selgitab, et olukord on nii kriitiline, et isegi asutused on erandkorras suletud. "Tõesti seal see õhusaaste norm on 400 korda üle lubatud normi. Seal on vist nähtavus ka nii halb, et mingid lennud on ümber suunatud ja koolid on suletud, avalikud asutused on suletud. Inimestel palutakse kodus olla, et eriolukord jah."

Kuigi India on küll suur riik, siis Roosma sõnul läheb toimunu kõigile väga korda. "India on selline riik, kus kogu informatsioon saab edastatud läbi staaride suu. Kuna ma, lihtsalt, et olla rohkem eluga kursis, jälgin ka mõningate staaride tegemisi, et siis kõik staarid saadavad igasuguseid üleskutseid valitsusele."

Mõned sammud on valitsus Roosma sõnul juba teinud. "Valitsus on jaganud välja viis miljonit hingamismaski. Plaanivad vist võtta kasutusele ka sellise meetodi, et paaritutel päevadel sõidavad paaritute numbritega autod ja vastupidi siis teistel päevadel."

Oma reisiplaanidest Roosma Delhit esialgu täiesti kõrvale ei jäta. "Me vaatame ja hoiame silma peal. Kui läheb paremaks, eks siis tahaks ikka ära käia. Meil on Delhisse üks pulmakutse ja sellepärast me sinna teel olimegi. Pulmad ära ei jää, aga nad on ootaval seisukohal, et see olukord võib normaliseeruda ka."

Saatejuht tõdeb, et kuigi ta ise võib-olla julgeks Delhit siiski vaatama minna, siis laste tõttu ta veel seda otsust langetada ei taha. "Võiks saada hingata ikka ilma maskita, aga kuna praegu on see tõesti väga suur risk tervisele... võib-olla ise veel läheks, aga lastega tõesti ei tahaks minna. Parem hoiame eemale."

Praegu on perekond Delhist umbes 600-700 kilomeetri kaugusel. "Siin ei ole praegu häda midagi, me oleme väga heas kliimas."