"Sain kaks tundi tagasi Tallinna linnavalitsuselt teate, et olen siiski määratud väljatõstmisele oma kodust, ateljeest, galeriist - sellest väikesest maailmast. Viie päeva pärast on see maailm lõppenud ja siia jäävad tühjad ruumid, mida ma olen täitnud viimased neliteist aastat," teatas Neeme Lall 30. detsembril YouTube'i läkitatud videos, et üks ajastu tema elus on lõppenud.

Lall üürib alates 2003. aastast linnalt umbes 100ruutmeetrist stuudiot, mille kuuüür on 600 eurot, kuid seda summat on ta Kesklinna valitsuse avalike suhete nõunik Ester Šanki sõnul maksnud vastavalt oma võimalustele.

Samuti on kunstnik ebaseaduslikult hõivanud stuudio kõrval asuva 126ruutmeetrise korteri, kus hoiab oma maale, kunstitarbeid ja muid isiklikke asju.

"Neeme Lalli võlgnevus Tallinna linnale on 5412,16 eurot ja seda eluruumi ebaseadusliku kasutamise eest. See on temalt kohtuotsusega välja mõistetud," kinnitas Šank Õhtulehele, et Lall peab korteri ja stuudio linnale üle andma 5. jaanuaril ja kui ta seda ei tee, ootab teda ees sundkorras väljatõstmine.