Rannap külastas 18.juunil Vikerraadio pärastlõunast vestlussaadet Sten Teppaniga, kelle küsimus Taavi Petersoni ja Ruja muusikute kontserttuurist muusiku viha nii lõkkele lõi, et eetris välja paisatu hetkel enam isegi järelkuulatav ei ole.

Rannapi pahameel oli eelkõige suunatud endise bändikaaslase Jaanus Nõgisto pihta, keda ta otsesõnu varguses süüdistas. "Küsimus oli ansambli nimes. Miks ta selle varastas? Ja nüüd 60-aastasena tegi ta sama poisikese triki juba kolmandat korda! Nimetada seda "kohtumiseks Ruja muusikutega" on absurdne," pahandas Rannap. "Ma alati mõtlesin, et ta on lihtsalt kõrvale tõrjutud ja tahab tähelepanu, aga nüüd ma näen, et ta usubki, et tema on Ruja," kulmineerus Rannapi tiraad.

Rannapi vihavalangu alla sattunud Jaanus Nõgisto ütleb telefonitsi Delfile, et parima meelega ei kommenteeriks ta üldse seda "paranoiat", ent otsustas siis ikkagi suu puhtaks rääkida - soovimata, nagu ta korduvalt kinnitas, vastukaaluks samuti jämedustega esineda. "Konfliktiks peab olema kaks osapoolt. Paraku on see konflikt vaid Reinu kahe isiksuse vahel. Mina tema alter ego ei ole. Ma ei ole selles üldse osaline," sõnab ta.

"Ma ei hakka temaga kaklema. Seal on nii palju valet. Ma saatsin talle väga põhjaliku meili, kui see kamm peale hakkas. Ma võin teile rääkida, kuidas selle kammi geneesis pihta hakkas. ERR tuli. Hannes Hermaküla või keegi, ma ei mäleta toimetaja nime. Tuli proovi ja tegi loo. Ma rääkisin Hannesele, saatsin spetsiaalse meili, et palun, see ei ole mingi Ruja kokkutulek, see on üks kontsertprojekt, kus elukutselised muusikud mängivad. Ma olen elukutseline muusik. Ükskõik mida Rannap arvab, ega ma sellepärast ei saa mängimata jätta. Nad ei täitnud seda kokkulepet ja Hannes Hermaküla pärast vabandas, et ta ei olnud suutnud toimetajale öelda, kes kirjutas pealkirjaks "Ruja tuleb kokku". Ma kujutan ette, et kui Rannap nihukest asja nägi... Mu kõnedele ta ei vastanud, meilidele ei vastanud," rääkis ta oma versiooni juhtunust.

"Ma ei ole selle konflikti osapool," kordab Nõgisto mitmendat korda. "See pole Ruja kokkutulek. Ja kui Rein räägib 40st Ruja muusikust, siis on tal korrutustabelis ka raskusi - las nimetab üles, kes need on. Kui elukutselised muusikud, kes on Rujas mänginud, tahavad seda teha, siis nad teevad seda, nui neljaks. Mulle meeldib muusikat mängida. Ma ei saanud õigupoolest üldse aru, milles asi," lisas Nõgisto.

Ehk oli Rannap nördinud kõrvalejäämise pärast, oletame. "Ei, ta teatas kohe, et ta ei taha," kostab kitarrist veendunult.

"Kui keegi serveerib seda kui mingit konflikti, siis on see jabur. Mina ei ole elu sees kirjutanud ega öelnud avalikult Reinu kohta ühtegi halba sõna. Kui keegi seda väidab, siis peab ta seda tõestama! See on solvav ja vastik ja ma tahan selle unustada. Õnneks on mul palju tegemist kitarripartiidega, mida ma sean, ja ülehomme algab proovisessioon. Ma ei taha midagi kommenteerida tema jämeduse ja matsliku kõnepruugi kohta. Ma ei usuks seda, kui sõbrad poleks rääkinud. Ma ei taha seda kuulda ega lugeda," jätkab ta juba ohkava noodiga hääles.

"Mina ei ole Ruja, mina olen Jaanus Nõgisto," lükkab ta lõpetuseks endise bändikaaslase postulaadi ümber. "Ma pole kunagi seda arvanud. Ruja on üks bänd, mida enam ei ole."