Üht enim hinnatud ja võimekamat ooperilauljat Placido Domingot süüdistatakse naiste seksuaalses ahistamises. Mees ise oma tegevuses süüd ei näe ja peab korduvaid kohtinguid vaid tööalasteks kohtumisteks, kus ta just noortele naistele "professionaalseid nõuandeid" jagab. Domingo seksuaalsete kalduvustega käitumine on aastakümneid naisi hirmutanud, kuid nad on alati kartnud armastatud ooperilauljale vastu hakata, vahendab Hollywood Reporter.

Domingo ei suuda väidetavalt üldse käsi paigal hoida - need on libisenud seelikusaba alla, samuti on ta naisi sundinud end märja suudlusega rahuldama. Seda kõike nii garderoobis, hotellis kui kohtumistel.

"Ärilõuna ei ole imelik. Imelik on see, kui keegi proovib ärilõunal su kätt hoida või oma kätt põlvele panna," sõnas üks lauljatest, kes Domingo seksuaalsete ihade ohvriks langes. "Ta katsus alati mingil viisil ja alati musitas."

Domingo peab süüdistusi valeks

Ühelegi AP põhjalikule küsimusele hinnatud ooperilaulja ei vastanud, küll aga lükkas ta süüdistused ümber. "Nende avalikustamata nimedega inimeste kuni 30 aasta tagusesse aega ulatuvad väited on muret tekitavad, aga, nagu öeldud, ebatäpsed," märkis ta.

Domingo ise näitab end süütu ja kaastundliku inimesena. "Siiski, on valus kuulda, et ma olen kedagi ärritanud või ebamugavasse olukorda pannud - vahet ei ole, kui palju aega tagasi ja hoolimata mu headest kavatsustest. Inimesed, kes tunnevad mind või kes on minuga koos töötanud, teavad, et ma pole inimene, kes tahtlikult kedagi haavaks, solvaks või piinlikusse olukorda paneks."

Tööalased kohtumised hilistundidel

Väidetavalt ei jätnud ooperistaar naisi rahule isegi pärast tööpäeva lõppu, vaid tüütas neid sageli ka hilisõhtutel. Salakavalalt proovis mees telefonikõnesid ja sõnumeid põhjendada tööalase huviga naiste käekäigu vastu, kuid pöördumistes peitus enamat. Domingo kutsus naisi sageli välja õhtusöögile või kergele joogile või lausa oma korterisse ja hotellituppa. Tema midagi kahtlast kohtumistes ei näinud, vaid pidas neid hoopiski "professionaalsete nõuannete" jagamise võimaluseks.

Domingo eelistas noori naisi, kes alles karjääri alustamas olid ja seetõttu oma tähelennuga riskida ei julgenud. Teda peetakse üheks ooperimaailma võimsaimaks meheks, kellele alati alt üles vaadati ja vastu ei hakatud. Väidetavalt pakkus Domingo ühele naisele enda rahuldamiseks 10 dollarit. Ooperilaulja oli naisele raha ulatades maininud, et ei soovi, et naine end prostituudina tunneks, aga samas arvas, et naine ei peaks ka teda külastades parkimise eest maksma.

Mainekas laulja väidetavalt eitavate vastusega ei nõustunud ja võttis neid sügavalt hinge. Mees tegi, mida tahtis - kohtumispakkumisest keeldudes võis ta sellele naisele lubatud rolli sujuvalt unustada.

Hirm Domingoga üksi samasse ruumi jääda

Selles ringkonnas hoiatasid mitmed kolleegid naisi Domingo kahtlase ja survestava käitumise eest. Kellelgi ei soovitatud ooperikuulsusega üksi jääda, isegi mitte liftis. Temaga välja minnes soovitati valida avalik koht ja vältida hiliseid õhtutunde, samuti keelduda alkoholist, et seksuaalsete kalduvustega mees järgmist ohvrit ümber näpu ei saaks keerata.

Hirm mõjuvõimsa esineja ees kasvas nii suureks, et teda aina enam teadlikult välditi. Hoiduti Domingo kontori läheduses olevast tualettruumist ja paluti kolleegidel alati läheduses olla, et üksi ooperikuulsuse silme ette ei juhtuks. Samuti eirati kodus mehe telefonikõnesid.

Domingo aga üheksa laulja ja tantsijaga ei piirdunud. Tuleb välja, et ohvreid on enamgi. Kuus teist naist tundsid end samuti ooperilaulja seltskonnas ebamugavalt. Neist üks tunnistas, et mees kutsus teda pidevalt kohtingutele.

Ooperilauljat peeti niivõrd prestiižikaks inimeseks, et vaid üks tunnistajatest oli nõus oma nime paljastama. Kõik teised kannatanud nõudsid anonüümsust, kartes, et avalikult rääkides võidakse neid alandada. Samuti kardavad nad, et Domingo vastu astudes võivad nad oma töökohast ilma jääda.

Mitmed kannatanud aga mainisid, et said julgust juurde #MeToo liikumisest, mis võitleb seksuaalse ahistamise ja vägistamise vastu. Liikumine inspireeris neid niivõrd palju, et naised otsustasid hinnatud ooperilauljale vastu hakata, et ta seksuaalsete kalduvustega käitumisele lõpuks piir panna.