«Mis ma sellest sain? Mitte midagi!» teab eurolaulumeister PRIIT PAJUSAAR omast käest, et üheöösuhteid pole mõtet harrastada. Pärast on hinges vaid tühi tunne.

«Üks selline lustihetk võib elu lihtsalt sinna kohta keerata,» hoiatab Priit Pajusaar (39). Niisiis: helilooja Pajusaar ja naised.

Millised naised sulle meeldivad?

Naine võiks olla oma olemiselt loomulik. Märksõnad on veel soe ja armas. Sellise naise tunneb kohe ära. Kui tatikas olin, siis tahtsin küll põnevust ja vaatasin ka kõrke ja külmi naisi. Aga hetkel tunnen, et minu naine on kõige parem!

Sinu esimene suhe?

Konservatooriumi esimestel aastatel. Me ei elanud koos, aga käisime jne. Füüsilist suhet mitte, rohkem niisama. Mina ei kuulu nende hulka, kes kohe rahmeldama hakkavad. Õrn värk.

Oled sa romantik?

Muidugi, täiega. Siis sõidan panga peale šampust jooma ja päikeseloojangut vaatama. Olen hea suhtleja ja ka paras mesijutupuhuja. Minu pluss ongi see, et ma olen jutupaunik. Aga see ei tähenda, et tegusid ei järgne. Ma ju ei võida naisi laitmatu välimuse ja ülisportliku kehaga. Üha enam olen aru saanud, et kooliajal oli tüdrukutel ideaaliks pikk ja ilus poiss. Mida küpsemaks saadakse, seda vähem välist ilu hinnatakse, vaadatakse ikka õigest kohast.

Oled sa ise ka küpsem?

Naissuhetes küll. Ma ei rahmelda enam ringi ega alusta nii lihtsalt uusi suhteid. Nooremana vaatad rohkem pilguga, et «assa, kus see naine meeldib, jube kihvt oleks, kui…». Aga ka siis oli mul põhimõte, et voodisse läksin sellega, kelle vastu mul olid tunded.

Hoolimata sellest, et puutun tihti kokku noorte ja ilusate naisterahvastega, suudan vaimustuda siiski vaid nende oskustest ja professionaalsusest.

Kiusatused?

Ma ei anna kiusatustele järele. Üks selline lustihetk võib elu lihtsalt sinna kohta keerata. Kolm minutit naudingut ja pärast lõputult tühi tunne. Nii kaua, kui mehel elu sees, oleks väga nõme, kui üldse kiusatust peale ei tuleks. Tuleb lihtsalt leppida, et sul OLI see võimalus. Mind nii naljalt keegi hoovi ei tõmba!

Oled sa osav flirtija?

Arvan, et olen. Vahel kukub lollilt välja, et suhtlen kontrollimatult ja vabalt, ja siis küsin endalt: millega sa, mees, tegeled? Naised tõlgendavad seda kohe flirtimisena.

Kas naine võib olla mehele sõber?

Võib küll. Kuigi vahel, kui on mõne naisega lähedane suhe, aga räägitakse mingit «venna»- või «sõbra»-juttu, ajab küll hirnuma, et tere talv, loll möga! Aga tegelikult muidugi saavad olla sõbrad! Mul on ka selliseid. Me ei suhtle nii tihedalt, et Piretis armukadedust tekitaksin.

Millisele naisele tänaval järele vaatad?

Esiteks hakkab silma kostüüm. Või ka meik või peakate. Ma olen ka Piretile öelnud, et siis, kui ma naistele enam järele ei vaata, olen ma surnud. Parem tahtku, et ma vaataks.

Kindel detail, mida esimesena märkad?

Sõltub naisest, kuid tervik on ikka jube oluline. Lõppkokkuvõttes määrab ikka see, mis selle sees on, kõik peab olema balansis. Aga ma vaatan ka käsi. Naisel peavad ilusad käed olema, intiimse läheduse puhul on see väga tähtis.

Aktiivne või tagasihoidlik naine?

Sõltub asjaoludest ja konkreetsest tüübist. Aga tagasihoidlikud tulevad teinekord isegi rohkem esile. Algul ei märkagi, aga mingis uues situatsioonis tunned ära: oh, kui ilus inimene.

Kas naised ja mehed on võrdsed?

Kindlasti peaksid nad olema võrdsed elulistes asjades. Aga paraku on naiste elu raskem. Kas või selle poolest, et naistel on «päevad», nad peavad last kandma ja sünnitama. Olgem ausad — mehed rügavad tööd teha. Aga ma ise ka tunnen, et mul on naise ees võlg, et ma peaksin rohkem püüdma ja suutma kodusele ja lapse elule kaasa elada. Lõpuks kanduvad kõik mehe probleemid ka naisele üle. Eriti jälk on lugeda, et valitsuses ei suudeta/taheta võrdõiguslikkust reguleerivad seadusi vastu võtta.

Millest oled nõus naiste pärast loobuma?

Oma naise pärast olen nõus loobuma naistest. Oleks normaalne, kui kumbki ei peaks millestki loobuma. Mõne harrastusega tegeleksin küll rohkem, näiteks golfiga.

Mis sind naiste juures häirib?

Need asjad, mis mind häirivad, on ka meeste juures ebameeldivad. Üleolek, põhjendamatu ülbus ja kõrkus. Eriti kui sul pole midagi väärt. See hakkab silma just naisartistihakatiste juures. Madalate võimete ja oskustega tüüpidel võimendub soov olla parem, kui nad on.

Milline naiste veidrus sulle silma on hakanud?

Üks müstilisemaid veidrusi on see, et ilma käekotita pole nad võimelised kuhugi minema. See, et naised meigivad end hullumeelselt kaua, seda ma veel mõistan. Aga isegi külapoodi ei saa nad meikimata mindud.

Oled sa hüüdnud öösel võõra naise nime? Mis siis juhtub?

Kui oleksin seda teinud, oleks mulle seda kindlasti öeldud.

Aga mul on peaaegu sarnane lugu juhtunud. Olime just Piretiga kokku saanud ja võtsin ta esimest korda golfiväljakule kaasa. Nagu alguses ikka, pole eelmised suhted väga aktuaalsed. Vahemärkuseks: minu endise abikaasa nimi on Kädi. Aga golfis nimetatakse kotitassijat gaddy’ks, hääldatakse ‘kädi’. Kui mu sõber ja mängupartner küsis Piretile osutades, kas ma olen gaddy kaasa võtnud, läksid Piretil silmad suureks ja ta muutus närviliseks. Järgmisel hetkel ma juba seletasin, et see ei olnud narrimine.

Mitmele naisele oled öelnud, et sa teda armastad?

Kui ma ka seda numbrit teaksin, ma ei ütleks. Aga see pole suur. Ma ei kiirusta armastust avaldama.

Sa oled kuulus. Kas naised jooksevad sind tihti kummuli?

Ei. Mind pole kunagi naised uppi jooksnud, ma pole naistemees. Aga mul on kogemusi ja naisi olnud küll.

On sul ette tulnud üheöösuhteid?

Üks kord. Aga see polnud lõbus, sama hea, kui poleks midagi olnudki. Miks seda vaja oli? Miks inimesed üldse teevad lollusi? Mis ma sellest sain? Mitte midagi!

Millal sa süütuse kaotasid?

Mul on see meeles, aga ma ei ütle, kellega see juhtus. Olin just kooli lõpetanud. Tagasi mõeldes tundub ikka väga nõme. Seks läheb ikka vanemaks saades paremaks. Siis, kui hakkad inimkeha funktsioonist ja seksi väärtusest üldse aru saama. Olen sügavalt veendunud, et esimesel korral pole mingit naudingut. Käib see purakas ära ja… nägemist! Aga see pole mingi treipink.

Eelistatuim afrodisiaakum?

Vältimatu on lõhn, inimeste lõhnataju ON tähtis. Kui inimese kehalõhn mulle ei meeldi, siis koosolemist lihtsalt ei ole. Inimestevaheline keemia toimib põhiliselt lõhnade kaudu.

Kas paljude naiste arvamus, et suurus on tähtis, vastab tõele?

Võib-olla mõnele on see tähtis. Minu meelest on kõik need jutud suurusest ja G-punktist möga.

Mis sa arvad sellest, et naised lasevad oma neitsilikkust taastada?

Eks igaüks läheb omamoodi lolliks, issanda loomaaed on rikkalik. Las jääb neile see rõõm.

Kas abielu muudab suhet?

Muidugi muudab. Abielu muudab naisel elu turvalisemaks. Kui mees näiteks ära sureks, jääks naine lastega põllu peale. Akt ise on austusavaldus mehe poolt. Iga naine on ju lapsepõlves unistanud valgest kleidist ja uhkest pulmapeost. Ilmselgelt pole meestel selliseid unistusi, aga samas, miks mitte täita see naise unelm.

Kas vastab tõele, et olemaks naisega õnnelik, pead naist südamest armastama, ent mitte kunagi üritama teda täielikult mõista?

Võib-olla tõesti, mina ei saa oma naisest vahel siiamaani aru, aga armastan teda ikkagi.