Stuudiost puudusid muude kohustuste tõttu Priit Kuusk ehk Wend ning Hannes Hanso. 17 aastat ratastega ringi uhanud seltskonda esindasid Priit Kuuse vend Mart, Liivo Niglas, Kristjan Prii ja Tanel “Taniil” Rütman.

Kohe alguses nentis Mart sarkastiliselt, et peatselt eetrisse jõudev sari saatis neile selge sõnumi, et planeerimine on endiselt uhhuuduurilikult hajus. “Toimus ehtinimlik mägede alahindamine ja enese ülehindamine. Omasime oma võimetest ekslikku ettekujutust — mõtlesime, et kui oleme varem ratastega 5600 m kõrgusel sõitnud, siis mis see 4000 m ära ei ole. Aga Andid andsid kellele jalaga tagumikku, kellele vastu hambaid. Ja kolmandal päeval juba tekkis olukord, kus sõber tahtis ära minna. Mõtlesin küll tol hetkel, et kuhu ma ometi sattusin!” meenutas Mart.

Kõnealuseks intsidendiks oli see, kui Kristjan Priil külmakraadidest ja füüsilisest pingutusest villand sai ning ta reisiseltskonna sootuks maha jättis ja hotelli puhkama läks. “Tagantjärele vaadates on hea võrdlusmoment, et millised on hetkeemotsioonid ja kuidas hiljem alles saad aru, et jeesus küll, kui rumalalt üks inimene võib käituda. Alati võib otsida põhjuseid väljaspoolt, et hõre õhk ja mäed ja nii edasi, aga tegelikult on kõik ikka kupli all kinni. Hetk, mil ütlesin, et jätan pooleli, oli tegelikult oluline enesele otsa vaatamise hetk. Tänu headele sõpradele suutsime hetkeemotsioone vähemaks võtta," kirjeldas Kristjan tekkinud ärevat olukorda.

Anu Välba küsimuse peale, kas saate põnevamaks monteerimise eesmärgil tuleb reisil ette ka teesklemist, vastasid kõik mehed kui ühest suust, et näitlemisega nad ei tegele. Tanel muigas isegi selle üle, kuidas Wend alati reisi alguses või kolmandiku peal pabistama hakkab, et pole millestki saadet teha. Liivo nentis jällegi, et teda häiris kõnealuse reisi puhul see, et enamus uhhuduurlasi ei valmistu ühekski reisiks füüsiliselt ette. “Üks kuu läheb alati aega, et mingigi vorm saavutada. Seega, kui reis kestab ainult kaks kuud, siis on veidi hilja, kui vorm saabub poole pealt. Kui reis kestab neli kuud, siis saad mingi perioodi ikkagi oma head vormi nautida ka.”