Uue naisteajakirja peatoimetajaks saab Merle Liivak. “Kuigi uus väljakutse saab olema pööraselt põnev, olen ma juuni lõpuni siiski 100% Cosmopolitani peatoimetaja,” kommenteeris Merle Liivak. “Uuest projektist räägime lähemalt tulevikus.”


Merle Liivak on õppinud Tartu Ülikoolis avalikku haldust, vahetusüliõpilasena Helsingi ülikoolis ja Bragancas (Portugal) ning aasta Lissaboni ülikoolis portugali keelt ja kultuuri. Praegu täiendab ta end Tartu Ülikooli avatud ülikoolis ajakirjanduse ja kommunikatsiooni erialal.

Ta on töötanud ajakirja Stiil toimetajana ja alates 2004. aastast ajakirja Cosmopolitan peatoimetajana. Merle Liivak on olnud saatejuht telesaadetes “Väljalend” ja „Tantsud tähetedega“, juhtinud Raadio 2-s hommikuprogrammi “Silmad lahti” ning 5. juunist hakkab vedama uut naistele suunatud ökoteemalist suvesaadet “Mokalaat”.

 
Ajakirjade Kirjastuse juhatuse esimees Mart Luik lisas: “Cosmopolitani käivitamine Eestis oli kindlasti üks moodsa trükimeedia säravamaid edulugusid ja Merle roll selles kahtlemata määrav. Ühiskondlikult aktiivse, kaasaegse ja ärksa toimetajana toob ta Ajakirjade Kirjastusse endaga kaasa uut mõtlemist ja värskust. Olen veendunud, et Merle on parim valik juhtima uut ajakirja. Tema toimetamisel peaks Anne ja Stiili ühinemisel sündima uus sihtgrupi lemmik.”