Praeguseks hetkeks on Alissija kokku vaadanud 191 etendust, veetnud teatris 351,2 tundi ja läbinud seejuures 19946 kilomeetrit. Loe Alissija arvustusi SIIT.

Alissija arust on teater väga tore väljund, kuidas ennast väljendada ja maailma parandada. Ta arvab, et muutunud on tema analüüsivõime, sest ta pidi teatritükke läbi enda kuidagi mõtestama.

Alissija käis vahepeal isegi kaks korda päevas teatris ja kuus oli tal vahel vaid neli vaba päeva. Kõige keerulisem oli ajaga. Transport ja majutus olid makstud, aga kõige suurem mure oligi ajaga, sest millekski muuks aega ei jätkunud.

Alissijal on rõõm näha, et viimasel ajal on olnud palju uut ja innovaatilist teatrit. Pika peale hakkasid mõned etendused aga tunduma väga tavalised ja seetõttu tuli ka teatrisaalis peale uni.

Kõige piinarikkam oli Alissija jaoks vaadata peretülisid, lahkuminekud, petmised. Meeldivamad olid aga abstraktsed teemad.

Alissija kolm lemmikut olid Taarka Pärimusteatri lavastus "Vanahunt", Paide teatri etendus “Kaitseala”
ja Tartu Uue teatri “Hingede öö”

Teatrietendused toimusid ka väga erinevates kohtades. Olid mõisad, küünid, kuurid. Vahel pidin isegi telgiga magama. Näiteks Kuressaares magas Alissija enda sõnul kuskil nurgataguses kohas, aga ööbimispaikadeks kõlbasid ka mahajäetud veskid ja loomafarmid.

Enne eksperimenti nägi Alissija oma tulevikku noorsoo- või sotsiaaltöötajana. Nüüd mõtleb Alissija aga, et kui ta läheks lavastajaks või dramaturgiks õppima, siis ta unistaks läbi teatri arendada inimesi ja õpetada, et maailm oleks parem.

Alissija-Elisabet Jevtjukova on 22-aastane ja pärit Valgast. Temast sai eelmise aasta jaanuarikuus palgaline teatrietenduste vaataja. Alissija varasema vähese teatrikogemuse põhjusteks on elukoht ja teatripiletite kallidus. Tema kodune keel on vene keel, kuid Valga põhi- ja kutsekooli lõpetanuna suhtleb ta vabalt nii eesti kui ka vene keeles.

Vaata videot SIIT.