Postimehele teadaolevalt viibib Benton alates teisipäevast Pelgulinna haigla nefroloogiaosakonnas, kus ta on ühendatud tehisneeruga.

Delikaatsete isikuandmete kaitsele viidates keeldus haigla juhtkond laulja tervislikku seisundit kommenteerimast, kuid arstid kinnitasid, et Bentoniga saab kõik korda.

“Informatsiooni anname patsiendi loal, kuid võin öelda, et ta paraneb,” sõnas Bentoni raviarst doktor Künnapuu. “Sellel ja järgmisel nädalal ta haiglast välja ei pääse,” lisas arst.

Haigla peaarst Vello Ilmoja tunnistas, et Bentoni ravi võib kesta kaua. “Kui inimene peab viibima haiglas statsionaaris, siis on tegu ikka tõsise haigestumisega ja kõik pole kaugeltki korras,” nentis ta.

Arstide sõnul on Bentoni haigestumise põhjuseks terviserike, mitte aga väidetud alkoholimürgitus.

“Niisugust informatsiooni mina küll ei oma, haiglasse tulles oli inimene kaine,” lükkas Ilmoja ümber laulja äkkhaigestumise ümber tekkinud kuulujutud.

Dave Benton esines viimati 21. juunil Pärnus suve avaüritusel “Tere, Pärnu suvi!” Lisaks sellele, et ära jäi reklaamis välja kuulutatud eurolaulikute Bentoni ja Tanel Padari ühisesinemine, loobus Benton ka teisest kontserdist 23. juunil. Ajalehe Pärnu Postimees andmetel loobuti kontserdist Pärnu Rannapargis just Bentoni tervisliku seisundi pärast.

“Vallikääru kontserdi tegi Benton suure vaevaga kaasa, kuid praegu on ta haiglas tilgutite all,” ütles helilooja Ivar Must esmaspäeval Pärnu Postimehele.

Väidetavalt sattus Benton haiglasse eurolauljate esindajate nääklemisest ning lahkarvamustest tõusnud pingete tõttu. Nädala algul tunnistas Bentoni mänedzher Lauri Laubre, et Padar ja Benton enam koos lavalaudadele ei astu.

Plaanide kohaselt toimub Bentoni järgmine esinemine 25. juulil Tallinna lauluväljakul, kus ta astub külalisesinejana üles itaalia muusiku Eros Ramazzotti kontserdil. Küsimusele, kas Bentoni haigestumine võiks segada varasemaid plaane, vastas kontserdi pressiesindaja Reno Hekkonens eitavalt.

“Ma arvan, et selleks ajaks on haigus möödas ning Benton esineb kindlasti,” lausus Hekkonens.

Dave Benton keeldus ajakirjanikega suhtlemast ning soovitas rääkida Laubrega, keda aga Postimehel eile tabada ei õnnestunud.