Üldjuhul on tegemist omal alal edukate, rahakate, silmapaistvate ja positsioonikate meestega, kuid… vanemaks jääme me kõik! Meeste kõrval 40ndatesse ja 50ndatesse eluaastatesse küpsenuna on naised aga ehk veelgi atraktiivsemad kui 20ndates eluaastates, ent mees on jõudnud juba oma elusügisesse.

Viimastel aastatel seltskonnaelust taandunud ärinaine Margit Härma (48) tunnistas kaksteist aastat tagasi avameelselt, et tema ja restoraniärimees Auri Martti Hakomaa (65) abielus sai määravaks just nende vanusevahe – 17 aastat. Paari lahutusportsess kestis ligi kaks aastat ja Margit, kes oli aidanud omal ajal Auri Marttil käivitada Tallinna üht edukaimat restorani Olde Hansa, sai selles osaluse loobumise eest 21 miljonit krooni ehk 1,34 miljonit eurot, lisaks kaks korterit vanalinnas toonase turuväärtusega kaheksa miljonit krooni ehk 511 000 eurot.

Selliseid lahkuläinud tuntud paare on teisigi – näiteks Kati (38) ja Jaan Toots (62), kelle vanusevaheks on 24 aastat. Tootsid kasvatavad ühist algklassiealist tütart. Hiljuti selgus, et ka ettevõtja Jaan Manitski (77) on lahutanud endast ligi 30 aastat nooremast juristist Anneli Urgest (48). Abielust on ekskaasadel kaks ühist, 20ndatele eluaastatele liginevat last.

Asjast üldiselt rääkides mainib Tiina Jõgeda, et üks ohukoht on paarisuhtes laste suureks sirgumine ja pesast välja lendamine: "Paar võib äkitselt avastada, et nad ei oskagi enam kahekesi olla. Lastega askeldamise käigus on nad ehk unustanud omavahelised intiimsemad jututeemad." Jõgeda käib välja ka alternatiivse variandi: "Või on nad kokku leppinud, et peavad vastu laste suurekssaamiseni."

Jüri Ennet hindab sellist kokkulepet igati mõistlikuks: "Lapsel on vaja ema ja isa."

Samas on paare, kelle suhe toimib kenasti, hoolimata suurest vanusevahest. Näiteks ettevõtja ja kunstimetseeni Enn Kunila (69) ja tema abikaasa Maris Kunila (39) vanusevahe on 30 aastat. Mõni aasta tagasi armusid teineteisesse filmimees Andres Maimiku eksabikaasa Katrin Tegova (37) ja kunstnik Enn Tegova (72), kel vanusevahet 35 aastat. Eelmisel aastal abiellunud paar kasvatab kaheaastast tütart.