«Pehmetes ja karvastes» on Piret Kalda mängida šarmantne Jänes, kehkadiveid Laine ja Kristiina, rääkimata presidendiprouast. Kuid kas teadsite, et...

*4. veebruar: hapra Piretiga (43) samal kuupäeval on sündinud Marko Matvere (41) ja ka šokirokkar Alice Cooper (61)!
 
*Tartu 5. Keskkooli keemiaklassis õppides mõtles Piret saada arstiks. Ehkki keemiaõpetaja hinnangul oleks õpilane Kalda LIHTTÖÖLISEKS sobinud...
 
*Vastandite ühtsus. Punkariverd MERCA kiidab, et teatrikoolis oli kursuseõdedest ta LEMMIK «ikka pisike Piret», 13. lennu peamuna. Punk-«Hamletis» mängis Piret Opheliat, kes hullumis-stseenis lõugas toonast Marju Läniku hitti: «Olen rong, seavad rööpaid võõrad käed...»
#end#
*Pereski oli Piret vend Kalle ja ÕDE PILLE järel pikema vahega sündinud pesamuna.
Kord saanud Pillel hillitsetud pesamuna hoidmisest siiber. Vaatas siis Tartu kodu õhuakent, kas titt mahuks sellest läbi... Õnneks ei mahtunud.
 
*Monogaamne Piret töötab Linnateatris lavaka lõpetamisest peale (1988). Ja püsib ka samas abielus juba 20 aastat. Priit Künnapas (47) sai näitlejadiplomi Piretist lend eespool. Mees suunati tööle Nukuteatrisse, aga rakendas siis juba tudengina välja löönud head ärimehevaistu. «Vägev Vähk,» on Piret iseloomustanud juulikuus sündinud Priitu. «Ja mina olen tema TÄITMATU NAINE.»
 
*KOLM TÜTART on sündinud seitsmeaastaste vahedega. Kuuene pesamuna Aurora Aleksandra ja balletikoolis õppiv Amanda Hermiine mängisid emaga «Vargamäe Wabariigis». Vanalinna-koolis teatriklassi lõpetanud Laura-Helene üritab nüüd Londonis näitlejaks saada.
 
*Teatrikoolis öelnud kursusejuhendaja Kalju KOMISSAROV: «Kalda ei lavastaks isegi «Punamütsikest» ära...!» Pisi-Pireti naiselik sarm olnud aga juba siis nii suur, et kolleegide üllatuseks hakanud Komissarov ligi neljakümnese mehena ühtäkki käima jõusaalis kangidega rassimas.
 
*KOLM VÄSIMATUT LOLLITAJAT. «Paneme grammafooni mängima - hakkame tantsima!» Teatrirahva pidudel ei oota Piret ja Lonni (kursuseõest kolleeg Anne Reemann), millal mehed julgust koguvad, vaid on esimese paarina põrandal. Lahkuplaksutaja on kolmas sõbranna, Pireti klassiõest grimeerija Anu Konze.
 
*Kui väikeroll näib Piretile igav-kehvavõitu, nuputab ta endale külge kord VÕLTSHAMBAD, kord kunstsilmad, siis kunstrinnad...
 
*Üks Pireti mahlakamaid rolle oli (jämedate säärtega) proua Itam, kelle elu õnnistavaks sisuks on saada oma abikaasalt LUMIPALEE. «Karini ja Indreku» esietenduse aegu peeti ka Pireti ja Priidu uueks uhkeks renoveeritud elamises soolaleivapidu. Erinevalt proua Itamist oli Piret oma pisikeste kätega ehituse-disainimise juures.
 
*Aastavahetuse veetis Piret Eesti kõige lumekülluslikumas paigas. SÕRVE POOLSAAREL on perel maakodu. Tõeline vana pikk talumaja, Priidu esivanemate pärandus Kesk-Eestist, mis veeti mandrilt palkhaaval Saaremaale kohale.
 
*NIFF-NIFF JA NUFF-NUFF. Suvelavastusest «3 põrsakest ja hea hunt» (1993) jäi Pireti heaks sõbraks Margus Tabor. Koos on reisitud küll Gruusiasse, küll Kagu-Aasiasse...
 
*Külalisnäitlejana «Ivanovis» (1992) tundis Piret end Draamateatri majas võõrana. Sellest tööst kasvas aga suur ja ilus sõprus Jüri KRJUKOVIGA viieks aastaks, lõpuni.
 
*Ilumeelt avaldas varakult: vanematega maale sõites, istus pisi-Piret autoroolis isa selja taga ja tohtis talle soenguid teha. Nüüd MAALIB parimatele sõpradele-kolleegidele kingituseks pilte.
 
*Kolmanda kursuse erialaeksamiks tegi Merle Karusoo 13. lennuga ümberpööratud sugudega versiooni «Tabamata imest». PIRET SAALEPI täitmatu kaasa oli siis RAIVO E. ELLERT. 
 
*Sai NIMEKAIMU, kui Mihkel Raua kunstnikust väikeõde sai mehele minnes nimeks Piret Raud-Kalda.