Eesti Nokiat otsitakse pidevalt ja tundub, et Kanal 2 reporteril Üllar Luubil võib see õnnestuda.

Kevadel registreeris Luup enda sõpradest ja sugulastest koosneva meeskonna mõttetalgutele, et rääkida ammu peas olnud ideest katta Eestimaa veebikaameratega ja koondada videopildid ühte portaali, mis asub aadressil www.worldinwebcam.com. Portaali plaanib Luup panna kõik Eestis juba töötavad kaamerad.
“Edaspidi tahame ka ise paigaldada püsikaameraid ilusatesse ja kultuuriväärtuslikesse kohtadesse ning jagada kaamerad teemade kaupa, näiteks looduskaamerad, linnavaated, huviväärsused,” kirjeldab mees projekti telelehele Nädal.
Samuti on seitsmeliikmelisel meeskonnal plaanis üles panna telefoniputkasid meenutavad tervituskaamerad.
“Turist ütleb kaamera ees oma tervituse, seejärel saab sedeli, millel on kirjas portaali aadress ja kood, mille abil internetis tervitust näeb.”
“Kultuuriminister Laine Jänes küsis, kas see võib olla Eesti Nokia. Selle peale ütlesin, et ideest tuleb kasvatada Nokia. Kui mõte täies mahus tööle hakkab, olen veendunud, et Eesti satub tugevamalt maailmakaardile ja ka IT-kaardile,” ütleb Luup, kelle arvates on kaameratega mainekujundus mõnusam kui kõmuline Welcome To Estonia.
Harro Puusild