«Mõelgu sellele välja muu termin, mitte abielu!» kärgib endine Kanal 2 püstolreporter Üllar Luup. Kolmandat aastat tegutseva ühenduse Eesti Meelelahutajate Liidu juhatuse liige Luup seisab vastu seadusele, mis võimaldab tulevikus omasooliste abielu – seda valmistatakse praegu justiitsministeeriumis ette. 

Luup esindab organisatsiooni, mis ühendab endas ametimehi, kes meie peo või tähtpäeva meeldejäävaks kujundavad. Neil on nüüd mure selles osas, et uus kooseluseadus hülgab Eesti rahvakombestiku, võrdsustades samasooliste paarisuhte perekonnana!
«Me oleme mõistete perekond ja abielu kasutamise vastu selles seaduses,» annab ühendus Luubi isikus teada. «Meelelahutajate seas on väga palju neid, kes tegelevad just peretraditsioonide ja tavaliste perede asjadega. Me ei kujutaks ette, et peaksime hakkama peretraditsiooni hoopis teiselt tasandilt võtma, siis ilmselt paneme meie, pillimehed, diskorid ja õhtujuhid oma meelelahutaja töö maha.»
Luup ütleb, et tal on väga palju selliseid tuttavaid, kes on samasoolistega intiimsuhetes, ta saab nendega väga hästi läbi ja hakkama. «Me ei võitle nähtuse kui sellise vastu, vaid termini abielu vastu selles nähtuses,» pajatab Luup. «Me peaksime leidma uue nimetuse omasooliste koosluse terminile. Saame rahumeeli kõik kõigiga lävida, kuid ei kujuta ette, et peaksime pulmavana ametit pidama mõnes samasooliste pulmas. Enamik traditsioone ja tavasid on ju seotud järeltulijate saamisega või pererollide jaotusega. Kui nii läheb, siis äkki paarikümne aasta pärast ei ole enam isegi traditsioonilisi abiellujaid.»
Maailm oma värvi- ja arvamuskirevuses!