"Väga rõõmus emotsioon on. Avasin Facebooki just ja palju õnnitlusi on," räägib Saaremäe Publikule, samal ajal klahve arvutil klõbistades.

"Uhke on kuuluda sellesse nimekirja," sõnab ta mainides nimetatute seast ära veel Hirvo Surva, Veiko Õunpuu ja Pille-Riin Purje.

Miks ja mille eest just nüüd see teenetemärk tulla võis, uurime mehelt, kes presidendikantseleid saadetud teates on ära mainitud kui jõulise natuuriga näitleja ja omanäolise käekirjaga lavastaja ning punklaulupeo korraldaja. "Selle üle, et punklaulupidu on mainitud, on mul hea meel. Sel aastal toimub see juba kolmandat korda. Järgmisel aastal aga saab mul Rakvere teatris 20 aastat, ühtlasi saab teater just teenetemärkide jagamisele järgneval päeval 75-aastaseks," loeb teatri kunstiline juht üles põhjuseid, miks just nüüd teenetemärk osaks saab. "Nali on muidugi selles, et lavastan ise ka teenetemärkide üleandmise tseremooniat," on ta rõõmus.

"Ütlen ka seda, et ühtki teatrit pole võimalik üksi vedada, kogu seltskond, kes on kõrval olnud, on sellest osa väärt. Enda tiibu rapsutama ei kipugi," jääb muidu sõnaosav "Viimane võmm" tagasihoidlikuks.

Kuidas sai Saaremäe teenetemärgi uudisest teada üldse? "Meedia kõne peale. Mul oli rahulik hommik, ei mingeid proove, õhtul alles etendus. Lasin hommikuund veel veidi aega tagasi ja vaatasin, et võõras number helistab. Ja otsustasin vastu võtta," kirjeldab ta, kuidas ta midagi sellist muidugi oodata ei osanud.