Abielu Ethan Hawke’iga on minevik. UMA THURMAN on valmis pöörama uue lehekülje.

 

Uma Thurman (38) kasutab oma elus iga võimalust. Tal on välja tulemas kaks filmi ning tema sõrmes särab uhiuus kihlasõrmus, mille pistis sinna Šveitsi miljonär Arpad Busson. Abiellumisotsuseni jõudis paar vähem kui aastaga.
Kümneaastase Maya Ray ja kuueaastase Levon Roani ema näeb välja täpselt sama nooruslik ja ilus nagu oma karjääri algusaegadel. «Olen spordifänn,» ütleb ta. «Ma jumaldan suusatamist, jalgpalli, trenni... Väga tähtis on tunda end hästi nii oma vaimus kui ka kehas. Ma ei pea mingit erilist dieeti. Ma ei ole taimetoitlane. Mõnikord joon ma veini. Usun, et selleks, et olla õnnelik, pead sa olema oma eluga rahul — ja seda ma olen!»
Väärika vananemise kohta ütleb Uma: «Kartsin 25aastaseks saada. Kartsin 35aastaseks saada. Praegu kardan 55aastaseks saada. Aga tegelikult arvan, et olen omandanud sisemise tarkuse. Aeg ei hirmuta mind enam nii palju kui paari aasta eest. Ma võtan asju sellistena, nagu need on. Olen enesekindlam ja usun endasse rohkem.»
Uma meelest on naised ilusad igas vanuses. «Elu pakub õppetunde igas vanuses,» ütleb ta. «Ilusaks teeb inimese see, kui ta saab teha, mida tahab, vastavalt oma usule. Ja kui naine tunneb end ilusana, on ta ilus sõltumata vanusest.»

Kaunis heategija Uma meeldib endale kõige rohkem siis, kui ta on puhanud, loomulik ja rahulik. «See teeb mind õnnelikuks,» ütleb ta. ÜRO Naiste Arengu Fondi kauaaegse kaastöötajana oskab ta hinnata seda, et sündis «õigesse kohta». «Aga ikkagi saab veel nii palju teha, et naiste elu erinevates maailmaosades oleks parem,» rõhutab ta. «Naiste eest hoolitsemine tähendab inimkonna tuleviku eest hoolitsemist, meie tuleviku eest hoolitsemist.»
Särava filmitähe Uma ja rahvusvahelise multimiljonäri Arpadi tutvumine on tähenduslik mitmes mõttes. Ka Arpadil on eelmisest suhtest supermodell Elle MacPhersoniga kaks last. Ka Arpad on seotud mitme heategevusprojektiga. Üheskoos on nad pannud aluse lastekaitseorganisatsioonile ARK.
Umal on prioriteedid nii hästi paigas, et ta võib endale lubada ka kerglasemaid huvisid. Üks tema hobidest on näiteks mood. «Ma šoppan kogu aeg ja ostan enam-vähem kõike,» tunnistab ta. «Riided väljendavad minu enesetunnet. Ma läbin aasta, kuu, päeva, isegi tunni jooksul mitu faasi. Mulle meeldib kanda erinevaid asju — glamuurseid ja seksikaid kleite või siis teksaseid ja T-särke.»

Tugev ja naiselik naine Uma on režissöör Quentin Tarantino muusa. Tänu Tarantinole on temast saanud üks Hollywoodi esinäitlejatare, kes võib uhkeldada mitmete tulusate reklaamilepingutega. Näiteks on ta TAG Heueri kellade reklaamitüdruk. «Mulle meeldib TAG Heueri naine — ta on ühtaegu tugev ja naiselik, sihikindel ja ahvatlev. Seda tüüpi naine olen ma ka elus, mitte üksnes filmides. Ma elan naise, näitleja ja emana ja annan neis rollides endast kõik.»
Kella vaadates soovib Uma vaid üht — et tal oleks rohkem aega. «Tahan olla oma perega ja inimestega, keda armastan,» ütleb ta. «See on kõige tähtsam.»