``See on kindlasti suur au ja tunnustus eelkõige mu töö eest moeajakirjanikuna. Samas ka vastutus - tuleb Eesti moeloojate tegemistel tunduvalt rohkem silma peal hoida ja seda võimalikult erapooletult hinnata,`` räägib Urmas Väljaots, kes Kuldnõela žüriisse valiti.

@font-face { font-family: Cambria Math; } @font-face { font-family: Calibri; } @font-face { font-family: Tahoma; } @page WordSection1 {size: 612.0pt 792.0pt; margin: 70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; } P.MsoNormal { FONT-SIZE: 11pt; MARGIN: 0cm 0cm 0pt; FONT-FAMILY: "Calibri","sans-serif" } LI.MsoNormal { FONT-SIZE: 11pt; MARGIN: 0cm 0cm 0pt; FONT-FAMILY: "Calibri","sans-serif" } DIV.MsoNormal { FONT-SIZE: 11pt; MARGIN: 0cm 0cm 0pt; FONT-FAMILY: "Calibri","sans-serif" } A:link { COLOR: blue; TEXT-DECORATION: underline; mso-style-priority: 99 } SPAN.MsoHyperlink { COLOR: blue; TEXT-DECORATION: underline; mso-style-priority: 99 } A:visited { COLOR: purple; TEXT-DECORATION: underline; mso-style-priority: 99 } SPAN.MsoHyperlinkFollowed { COLOR: purple; TEXT-DECORATION: underline; mso-style-priority: 99 } SPAN.EmailStyle17 { FONT-WEIGHT: normal; COLOR: navy; FONT-STYLE: normal; FONT-FAMILY: "Tahoma","sans-serif"; TEXT-DECORATION: none; mso-style-type: personal-compose } .MsoChpDefault { mso-style-type: export-only } DIV.WordSection1 { page: WordSection1 } FIBITi moefestivali raames igal aastal toimuval galal valitakse Eesti moekunstnike hulgast välja parim, kes ihaldatud Kuldnõela tiitliga premeeritakse. Tänavu juba 13. korda toimunud üritusel sai parima moekunstniku tiitli disainer Ketlin Bachman-Põldroos.

Urmas hindab talle antud ülesannet kõrgelt ja võtab asja tõsiselt. "Seal on ju ainult professionaalid! Oma ala absoluutsed arvamusliidrid Eestis, nii erinevad isiksused, et ühe esiletõstmine oleks teiste suhtes selge ülekohus," hindab ta teisi žüriiliikmeid kõrgelt.

Seda, millal moemekas Pariisis tegutsev Väljaots kodumaale naaseb, ta öelda ei oska. "Elu on nii ettearvamatu! Kes seda teab, millal "põhikoht" taas kodumaal fikseerub, kuigi hetkel tundub, et lähemas tulevikus see veel ei juhtu. Aga pikemas perspektiivis ehk küll - ikkagi kodu."

Kuldnõel 2010 žürii koosseisu kuulusid Eesti Kunstiakadeemia rektor Signe Kivi, moeajakirjanik Anu Merila, L-Fashion Group OY jaekaubanduse juht Edward Köster, Tallinna Kaubamaja loovjuht Kristina Herodes ning ehtekunstnik ja fotograaf Tanel Veenre.

Väljaots kutsuti Kuldnõela zhüriisse, asendamaks sealt lahkunud Anu Merilat moeajakirjaniku toolil.