Kärt Anvelt: jutud ülbusest on liialdus

Urmas Oti saateid "Valitud meeleolud" ja "Happy Hour" toimetanud ajakirjanik Kärt Anvelt usub, et
parimad saated oleksid staaril veel ees olnud.

"Mitte et need, mis olid, oleksid halvad olnud. Vastupidi. Need olid tippintervjuud. Aga ikka ootab ju inimene ise seda kõige erilisemat."


Kärdi kinnitusel oli Urmas hästi soe inimene ning jutud tema ülbusest on ilmne liialdus või inimlik kadedus. "Kui ta kellestki hoolis, siis kogu südamest. Mul on väga vedanud, et ma temaga koos sain töötada, temaga tuttavaks saada."

Oma eraelust Urmas rääkida ei tavatsenud. "Küllap oli ta selle valiku juba ammu langetanud ja nõnda jäi," ütleb Kärt. "Urmas tavatses vaid talle omase irooniaga öelda: mis nüüd mina, minust on palju huvitavamaid inimesi. Tegelikult oli ta ise neist kõigist muidugi üks huvitavaim ja erudeerituim. Aga oma lähedastest ja sõpradest hoolis ta väga. Kes midagi muud ütlevad, ütlevad seda kadedusest.” 

1000 lehekülge puhast kulda

"Praegu kirjutavad paljud staarid endast ja oma loost raamatuid, see jäi Urmasel tegemata ja vaevalt, et ta oleks selle mõttega kunagi üldse päri olnud. Ja ma austan tema sellist valikut väga. Kuid usun, et kõige rohkem räägivad temast tema intervjuud. 30. novembril tuleb kirjastuses SE/JSvälja uus Urmas Oti raamat, mis on kogumiku esimene osa tema parimatest intervjuudest. Raamat on üle tuhande lehekülje ning järge sellele on oodata kevadel."

Mis Kärdil Urmasele ütlemata jäi? ”Palju asju. Aga neist ei saaks laiem auditoorium aru, seetõttu jätan need enda teada.”

Ott Aunastele: "Vägisi armsaks ei saa!"

Maire Aunaste meenutas Urmas Otti saates "Ringvaade" järgmiselt: "Me ei rääkinud Urmasega kõigest - jutuaineks oli peamiselt töö. Tutvusin temaga aastal 1983, mil ma telesse tööle läksin. Minu arvates saime me väga hästi läbi ja seda juba esimesest päevast alates," ütles ta.

Mairel jagub Urmasest rääkides vaid häid sõnu. "Tal oli omapärane huumor ja ainult nalju ta minu üle tegigi. Mäletan, et kord küsis ta: "Kus kurat sa neid autojuhte endale leiad, Maire?" Pärast ühe suhte purunemist ütles Ott mulle, et "vägisi armsaks ei saa,"."

Aunaste Oti suhete kohta ei pärinud. Maire sõnul on jutud sellest, et Urmas oli ülbe inimene, absoluutselt valed. "Ta ei mõelnud end kunagi suuremaks. Urmas oli enesekindel, kuid mitte kindlasti ülbe. Need kaks asja on erinevad ja neid aeti tihti segamini."

Telemaastikul teist Urmas Otti pole

Produtsent Raivo Suviste ütleb, et Otile jäi palju ütlemata. "Kui inimene kaob, mõtled ikka, et oleks tahtnud veel sellest ja teisest rääkida," meenutab Suviste.

"Ta oli palju saavutanud. Vallutanud suure osa maailmast ja olnud Nõukogude Liidus saatejuht number üks."

Oti edu saladuseks nimetab Suviste töökust. "Ta oli otse-eetris osav ja loomulikult tegi ta kodus alati palju eeltööd. Selline inimene nagu oli Urmas Ott puudub täielikult meie telemaastikult." 

"Marju, millal sa mehele lähed?"

Lauljatar Marju Länik räägib, et mõtleb Urmasele alati, kui viibib Otepääl. "Olime ühe kandi inimesed ja käisime ühes koolis. Teadsime üksteist juba teismelise ajast," meenutab ta.

"Urmasel oli väga omapärane huumor. Kui kohtusime, oli alati palju nalja, lõõpimist ja aasimist. Tema naljad olid väga mahlakad. Alati kui trehvasime, küsis ta: "Marju, millal sa mehele lähed?" Ja ta teadis juba ette, mida ma sellele vastan."

Marju arvates oli ekraanil alati jutukas Urmas tavaelus suhteliselt kinnine inimene. "Kellele ta end täielikult avas, ma ausalt öeldes ei teagi. Neil, kes said temaga maha pidada neljasilmavestlusi, oli õnne."

Länik meenutab, et üks tema viimaseid vestluseid Urmasega puudutas 1984. aastal valminud saadet "Estraaditähestik". "Urmas ütles, et tal on see olemas ja ta lubas selle mulle anda. Kahjuks aga ei jõudnud..."