Välisminister Urmas Paet (36) ajab ikka õiget asja nii välis- kui ka Eesti-maal. Paet, kel endal kodus küll vaid merisiga, andis näpu Eesti Loomakaitse Liidule — temast sai liidu patroon.

Äsja taasasutatud liidu eestvedajaks on Kanal 2 reporter ja loomakaitsja Heiki Valner. «Teadsin, et meil on loomade teemal ühine maailmavaade ning seetõttu ka temaga ühendust võtsin,» seletab Heiki. «Sel hetkel oli Paet küll Ameerikas, kuid oli huvitatud ning palus endale tutvumiseks materjalid saata. Siis tekkis aga formaalne segadus...»

Heiki sõnul ei saanud ta 4. oktoobri hommikuks, mil nad avalikustasid liidu asutajaliikmed, Paetilt kinnitavat meili — nõnda ei õnnestunud teda ka asutajana nimetada. Paet olnud nördinud. «Pakkusin siis talle välja asuda liidu patrooniks, mis talle sobis,» sõnab Heiki.

«Eks see oli, jah, üllatav, et minuga ühendust võeti,» tõdeb omakorda Paet, kel on loomadega igapäevaselt tegemist ka kodus, Käpiku-nimelise merisea näol. «Oleme Heiki Valneriga varem kokku puutunud Nõmme linnaosa valitsuses. Nagu ta ka sõnas, on meil ühine maailmavaade antud teemal.»