7. jaanuaril leidis Kuusalus aset ootamatu sündmus: kümneaastane Ralf Kuusk kujunes sunnitult isikuks, kelle kogenematud käed puudutasid esimesena vastselt siia ilma saabunud väikevenda.

Tallinnas töötav isa kiirustas otsekohe poja kõne peale koju. Teel Kuusallu peeti isa aga kinni korravalvurite poolt - mees ületas kõvasti kiirust, trahvi suuruseks määrati 400 eurot.

"Ralf ja tema pere on väga tublid! Eesti politsei on muidu väga abivalmis, selles juhtumis läks midagi küll nihu," kirjutab Urmas Reinsalu Facebookis. "Muidugi oleks tulnud isa ju politseiautos kohale viia, siin pole midagi rääkida. Igal juhul tuleb Ralfi isa trahv tühistada, selle kehtima jätmine oleks täiesti ebaõiglane."

Reinsalu ütleb, et isa ülesanne on perele appi minna ja tema teguviis pole mitte karistust vääriv tegu, vaid asjaolude erakorralisust arvestades ainuõige samm. "Juriidiliselt on isa tegevus karistusseadustiku mõttes hädaseisundis tegevus, mis vabastab isiku väärteolisest vastutusest, sest isik viis läbi päästmistoimingut, mille eesmärk oli tähtsamat õigushüve kaitsta."

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Hannes Kullamäes selgitas Delfile, et inimesed ületavad kiirust erinevatel põhjustel ja politseinikel ei ole alati võimalik kontrollida, kui tõsise situatsiooniga on tegemist. "Politseinik, kes peatab kiiruseületaja, teeb otsuse vastavalt kohapealsele olukorrale, juhi ütlustele ja rikkumise raskusastmele."