Paljud albumil kõlavatest paladest olid „Titanicu“ laevaorkestri repertuaaris, kes mängis neid laeva luksuslikes kohvikutes, promenaadidel ja restoranis. Helilooja Hermann Finck, kelle muusika uuel albumil kõlab, oligi kõige mängitum helilooja „Titanicul“.

„Tänapäeval on Finck suures osas unustatud, kuid I Maailmasõja eel ja ajal oli ta Inglismaal kõige armastatum hitimeister,“ ütleb plaadi produtsent ja dirigent Mart Sander. „Orkestril, kes „Titanicul“ esines, oli repertuaaris 352 muusikapala, mida mängiti peast! Teadaolevalt olid vähemalt 20 neist just Fincki komponeeritud. Tänapäeval mäletatakse rohkem „uuema stiili“ heliloojaid – nagu näiteks verinoort Leedu immigranti Irving Berlinit, kelle „Alexander’s Ragtime Band“ esindas juba täiesti uudset popmuusikat. Finck ja tema muusika hääbusid koos aristokraatliku Euroopa kokkuvarisemisega I Maailmasõja järel ja seda alles hakatakse taasavastama.“

Käesoleva aasta suve-sügishooajal plaanib Sander koos orkestriga Titanicu-muusika tuuri ka Eesti publikuni tuua. 

Album on järg mõne aasta eest välja antud ja mitmete preemiatega pärjatud kogumikule „The Monckton Album“, mis muuhulgas sai tähtsaima klassikalise muusika ajakirja „The Gramophone“ kriitikute aastapreemia. Lisaks Mart Sanderile ja Bel-Etage kontsertorkestrile astuvad solistidena üles Pirjo Levandi ja Kelli Uustani.

Albumi saab osta ja muusikat kuulata ka Amazoni netikaubamajast.