Üks omaaegse menupundi Nexus tüdrukutest Helen Randmets (30) on leidnud tagasitee lavale, kuid seekord on asi laulmisest küll kaugel. Ettevõtja Reigo Randmetsaga (36) abielus kahe lapse ema Helen astus üle hobispordimaailma ukseläve ja trimmib nüüd oma keha alal, milleks on kulturismist välja kasvanud fitness. Veelgi enam, Helen osales juba ka 9. aprillil Tartu Ülikooli spordihoones toimunud Lõuna-Eesti karikavõistlustel algajatele kulturismis ja fitnessis. Helen on treeninud Eesti fitnessi esileedi Egle Eller-Nabi tiimis juba sügisest saati, kuid alles aastavahetuse paiku olid tulemused nii head, et ta otsustas võistlustulle astuda. 

"Koha mõttes olin seitsmes, aga see mind ei heiduta," ütleb Helen. "Olin ju alles esimest korda laval ja minu treener Egle Eller jäi rahule. Ütlen ausalt, et minu jaoks on palju lihtsam ennast klaveril saata ja laulda laval kui osaleda finessi-laval. Aga kui närvi sees poleks, siis ei teeks ma ka enda jaoks õiget asja." 

Heleni sõnul tuleb tal veel lihasmassi kasvatada, siis on ka paremaid tulemusi oodata! Ta treenib neli korda nädalas, üks kord koosneb kahest osast – kolmveerand tundi lihaste voolimist jõusaalis ja sama palju kardiotreeningut. 

"Kõige keerulisem on dieet, mida alustasin kaks kuud enne võistlusperioodi. Mina kõrvutan kõike sünnitusega, ja õnneks nii hull see muidugi ei ole. Kõik on tehtav. Lihtsalt kõht on kogu aeg tühi. Alles nüüd saan aru, kui palju ma varem laste kõrvalt toitu näksisin."

Dieeti peavad finessi-võistlejad selleks, et lihas ilusti välja joonistuks. Helen on kaotanud dieediga viis kilo.

Fitnessis näikse olevat lavahaare laiem kui Nexuse päevil, mil peamine turg oli Eestis. Täna koputavad Helenil juba uksele võistlused Malmös, Riias ja Eesti meistrivõistlused Tallinnas. 

Loe Kroonika digiajakirja SIIT või telli paberväljaanne SIIT!

Jaga
Kommentaarid