"Vahetult pärast liiklusõnnetuse toimumist kuulas politsei Türgi kodakondsusega veoautojuhi kuriteos kahtlustatavana üle. Kuni praeguseni olid asjaolud selgitamisel ja ootasime liiklustehnilise ekspertiisi vastuseid, sest selle käigus tuli taotleda andmeid Saksamaalt rahvusvaheliselt autotootjalt," ütles Lõuna Ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Anneli Hinto.

"Nüüd on liiklustehniline ekspertiis valmis ja selle tulemused teada. Ekspertiisi käigus kogutud andmed kinnitasid pärast õnnetust veoautojuhile esitatud kahtlustuse asjaolusid ja annavad aluse arvata, et just veoautojuht kaotas raskete teeolude tõttu veoauto üle kontrolli ning kaldus vastassuunavööndisse," lisas ta.

Mõlema sõiduki liikumiskiirused olid lubatu piires. Prokuratuur jätkab menetlustoimingute läbiviimist, et kriminaalasi esimesel võimalusel kohtusse saata, kes otsustab lõpliku süüküsimuse.

Avarii juhtus 22. märtsil Adavere tuuliku lähedal sirgel teelõigul, kui põrkasid kokku Signe Lahteini juhitav Opel ning veok. Lahtein viidi raskes seisundis haiglasse. Kahjuks ei õnnestunud meedikutel ta elu päästa, ning ta suri 2. aprillil.