Tallinna eliitkoolide üks lipulaevu Vanalinna Hariduskolleegium saab eeloleval sügisel portsu helgeid päid ja põnevaid natuure juurde. Kooli gümnaasiumiosas on sisseastumiskatsed lõppenud ning karm kadalipp läbitud.

1. septembril seab teiste hulgas VHKsse sammud seni Rocca al Mare koolis õppinud näitleja Ivo Uukkivi (45) teismeline tütar Ulrike Britt Uukkivi, kes asub tudeerima filmirühmas. Tema koolikaaslaseks saab Maria Netti Nüganen, Linnateatri peanäitejuhi Elmo Nüganeni (49) ning tema näitlejast kaasa Anne Reemanni tütar. Loomulikult otsustas teatripere järeltulija VHK teatrirühma kasuks.

Vanalinna Hariduskolleegiumi kümnendasse klassi läbis sisseastumiskatsed edukalt ka kirjanik Peeter Sauteri tütar Jana Pipa Maria Sauter. Tema valis sobilikumaks koolis pakutava keeleõppe suuna.

VHK on kultuuriinimeste ja nende järeltulijate sobivaima õpipaiga eelistustes number üks. Juuni alguses lõpetasid seal oma esimese kooliaasta teiste hulgas presidendi tütar Kadri Keiu Ilves ning kunstnik Ene-Liis Semperi ja lavastaja Tiit Ojasoo tütar Säde Ariel. Koolist on teiste seas tuule tiibadesse saanud sellised kuulsused nagu Birgit Õigemeel, Ott Sepp, Kristjan Üksküla, Ursula Ratasepp, Mari-Liis Lill ja Laura Peterson.