Reformierakondlasest Maripuu (31) ja hiljuti Res Publica fraktsiooni hüljanud Sooääre (36) sõprust lahatakse seda enam, kui nad ilmusid presidendi vastuvõtule koos, kirjutab Kroonika.

Üks põhjusi, miks Sooäär oma seni kodufraktsiooni hülgas, olevatki sümpaatia Mareti vastu. Eeldatakse, et jah-sõna oravaparteile on üsna varsti tulemas.

Väidetavalt olla Sooäär valmis ka kasvatama Maripuu peagi kolmeaastaseks saavat poega, kelle isaks on karismaatiline poliitik ja õppejõud Igor Gräzin (53). Tema ja Maripuu suhe mõranes juba paari aasta eest.

Sooäär ei tee saladust, et nad on Maretiga ammused head tuttavad. “Kuna mõlemad kutsuti vastuvõtule üksi, aga üksi on nadi nurgas seista, samal ajal kui teised valssi keerutavad, siis otsustasime koos minna,” lausub ta. “Seda enam, et oleme mitmendat põlve muhulased — minu teada peale meie rohkem põliseid muhulasi riigikogus pole.”

Sooäärel jagub Mareti aadressil vaid kiidusõnu. Äramärkimist leiab muuhulgas daami tualetivalik presidendi vastuvõtul, eriti kingi kaunistanud muhu tikand. Ka kiidab mees oma kaaslase osalemist rahvakunstiansambli Munukesed lauluproovides.

Et tema ja Mareti puhul oleks tegemist paariga sõna tavapärasemas mõttes, Sooäär ei kinnita. “Ma arvan, et iga külajuttu ei maksa tähele panna.”

Sooäär toob põhjuseks, miks nad Maretiga, isegi kui väga tahaks, ühte heita ei saaks: “Muhu saar on selline koht, kus vaat et kõik on kõigiga sugulased ning nõnda on sealsed mehed juba ammu sunnitud naise mandrilt tooma…”

Maret Maripuu ei mõista taoliste kuulujuttude mõtet ega levitaja motivatsiooni. “Ma ütlen nõnda, et me oleme Imrega ammused tuttavad, muhulased ja väga head sõbrad.”