Kuulsad ja mitte nii kuulsad naised postitavad endast Instagrami mustvalgeid pilte, lisades sinna juurde pealkirja challenge accepted ehk väljakutse vastuvõetud, vahendas CNN.

Tegu ei ole mingi sügava ühiskonda muutva aktsiooniga. Põhjus on selleks palju lihtsam. Naised julgustavad teineteisi postitama endast pilte, kus nad on enesekindlad. See ka põhjus, miks mitmed naised on pildil ilma meigita ja ainuke filter, mida kasutatakse, on see, mis pildi mustvalgeks muudab.

Väljakutse toimib lihtsalt: naised esitavad teineteisele väljakutse postitamaks pildi, mis neile meeldib. Nad jagavad oma pilte pealkirjaga "Challenge accepted" ning sinna juurde kirjutavad teemaviite #womensupportingwomen (naised toetavad naisi) ning lisavad märksõnadena pildi peale naise, kellele nad väljakutse esitavad.

Väljakutse kriitikud ütlevad, et tegu on tühja žestiga, mis ummistab sotsiaalmeedia voogu rassiliste rahutuste ja COVID-19 epideemia ajal. Selle kaitsjad aga leiavad, et tegu on rahumeelse ja toreda asjaga, kuidas teineteise vastu armastust näidata.

Välismaalt on aktsiooniga kaasa läinud teiste seas Gabrielle Union, Kristen Bell, Taraji P. Henson ja Kerry Washington. Sotsiaalmeedia trend on jõudnud ka meile Eestisse, kus mitmed meie kohalikud naisstaarid on samuti sellega kaasa läinud.

Lauljanna Gerli Padar postitas endast mustvalge pildi, esitades väljakutse tütrele Amanda Rebecale.

Liina Raud tegi enda pildi Chicagos.


Lenna Kuurmaa tegi enda pildi heinapõllul ja ütles, et sai oma väljakutse just Liina Raualt.

Kristel Aaslaid särab kaunite lokkidega ja esitas väljakutse juba pildi postitanud Lennale.

Marilyn Jurman postitas kolm ja pool aastat vana foto, kus ta oli lapseootel.

Kristiina Heinmets postitas 22 aasta taguse foto.

Inga Lunge leiab, et tema ümber on väga palju tugevaid naisi.