Evergreen näitleja, komöödiafilmide klassika «Noor pensionär» ja «Viini postmark» täht Leida Rammo (85) teeb come-back\"i suurele lavale! Seda Agatha Christie\' mõrvaloos «Kutse mõrvale» nutika miss Marple\'i rollis.

Lavastaja Allan Kressi (37) esimene mõte oli, et tore oleks miss Marple'i mängima saada lavastaja Merle Karusoo. Paraku ütles aga Eesti vahedaima mõistusega teatrinaine Kressile ei. Hädaga oli Kress valmis miss Marple'ist mister Marple'i tegema ning kutsuma rolli Jaak Alliku, kes on olnud osav niidiotsi kokku viima nii teatrijuhina kui ka poliitikas. Õnneks aga turgatas Kressile siis pähe «bingo» - Leida Rammo! 
«Näitleja on ju edev, ei suuda rollist ära öelda,» muheleb Leida. «Ütlesin kohe spontaanselt jah. Muidu oleksin hakanud kahtlema, kas ikka suudan. Pealegi kui sul on nii palju aastaid... Seda hirmsam, et nii palju võistlejaid ju on: telekanalitelt jookseb iga nädal miss Marple'eid ja Poirot'sid. Ja filmis on ju igasugu jooksmist ja peitmist kergem mängida!» Leida lisab, et kahjuks ei ole ta näinud teatrilaval veel ühtegi õnnestunud krimka-lavastust: «Lugedes on Agatha Christie küll põnev, aga laval millegipärast pole olnud.»
Seda kõhedam, aga väljakutse seda põnevam: «Olen terve suve rolli kallal analüüsinud. Näis, mis välja tuleb,» räägib Mustamäel vabakutselise põlve pidav teatridaam.
«Kutse mõrvale» esietendub 14. oktoobril Uuemõisa aleviku mõisahoones.