“Jan ei saa praegu rääkida,” ütles reedel SL Õhtulehele Jan Uuspõllu telefonil vastanud vaikne naisehääl. Uuspõld lebas sellal ortopeediaosakonna palatis.

Jaanipäeval põrutas Hanila vallas Kõmsi külas teelt välja ja vastu puud sõiduauto Volvo S60, millest päästeteenistuse komando leidis kaks inimest — raskelt vigastada saanud autojuhi, 43aastase Madise ja kergemalt vigastatud näitleja Jan Uuspõllu (31).

“Hea auto oli. See nad päästis,” märkis Lihula päästeteenistuse pealik Mikk Luuk. “Turvavarustus oli korralikult tööle hakanud. Kuna auto oli nii turvaline, siis juhipoolset ust me lahti ei saanud. Sohver tuli autost välja lõigata.”

Pärnu haigla ortopeed Fred Veber arvas reedel, et lavale Uuspõllul kohe küll asja ei ole. “ Teksti suudab Uuspõld lugeda küll, aga laval olla — vaevalt.”

Mõni tund hiljem oli Uuspõllu raviarst, traumatoloog-ortopeed Jüri Pere, siiski optimistlikum. Tema pani Uuspõllu käe kipsi ja lubas koju. Pere Uuspõllul lavale minna ei keela, ta ütles, et kõik oleneb näitleja enesetundest.

Kas mehed oli kained või mitte, seda keeldus arst ütlemast.

Draamateatri peanäitejuht Priit Pedajas avaldas reedel lootust, et Uuspõld siiski laupäeval suvelavastuses “Naine valges” üles astub. Ent hommikul sai Tõnu Oja käsu Uuspõllu roll igaks juhuks kähku selgeks õppida, et etendus ära ei jääks, kui Uuspõld end peaks halvasti tundma.