Seninägemata piltidel on näha ühte kaunitar täies alastuses järve ääres peesitamas ning 30-aastane Bernard S on veendunud, et tegemist on Eva Brauniga. “Uurisin kõiki Eva Braunist tehtud pilte, mida leida suutsin. Siin on selgelt näha, et see on tema,” sõnas ta Saksa väljaandele Bild.

Bernard ostis fotod Salzburgis tegutsevalt antiigikaupmehelt Stefan Kreuzmayrilt. “Üheksa aasta eest tuli minu poodi üks naisterahavas. Tal oli terve karbitäis fotosid. Ta leidis need oma pööningult ja arvas, et kahel pildil on Eva Braun,” meenutas Kreuzmayr, kes ostis kogu karbi ning ei näinud seda naist enam kunagi. Toona ei märganud ta, et ühe foto tagaküljele on õhkõrnalt kirjutatud nimi Eva Braun: “Kui oleksin, poleks ma neid ilmselt edasi müünud. Või vähemalt oleksin ma paremat hinda küsinud,” tõdes ta.

Tema sõnul olevat ka tunnustatud sõjaajaloolane Guido Freiherr von Zobel Giebelstadt Darmstadt kinnitanud, et pildil on tõepoolest Eva Braun. Darmstadt suri paraku tänavu veebruaris.

1943. aasta augustis, mil fotod tehti, elas Eva Braun pea eksklusiivselt Berghofis asuvas Hitleri suvekodus. Selleks ajaks olid sakslased Stalingradis lüüa saanud ning natsi-Saksamaa diktaator resideeris peamiselt Rastenburgis.

Eva Brauni elu uurinud biograaf Heike Görtemaker aga ei usu, et naine oleks alasti poseerinud ajal, mil tema kodumaa leinas kuuenda armee hävingut Stalingradis: “See on väga ebatõenäoline, et Eva poseeriks niimoodi üksinda fotograafi ees. Ma ei usu, et see on tema.”

Vaata pilte SIIT ning otsusta ise — kas tegemist on Eva Brauniga või mitte?